Τρίτη, 7 Μαΐ
25oC Αθήνα

Εκπληκτική φωτογραφία της NASA με τη Γη και το φεγγάρι

Εκπληκτική φωτογραφία της NASA με τη Γη και το φεγγάρι

Μια άκρως εντυπωσιακή φωτογραφία από το διαστημικό σκάφος OSIRIS-Rex έδωσε στη δημοσιότητα η NASA.

Το διαστημικό σκάφος OSIRIS-Rex στον… δρόμο του για τον αστεροειδή Bennu τράβηξε μια εκπληκτική φωτογραφία με τη Γη και το φεγγάρι. Η φωτογραφία που έδωσε στη δημοσιότητα η NASA τραβήχτηκε από απόσταση 3 εκατομμυρίων μιλίων (5 εκατομμυρίων χιλιομέτρων) από τη Γη. Σχεδόν δηλαδή 13 φορές η απόσταση μεταξύ της Γης και της Σελήνης.

Το διαστημικό σκάφος OSIRIS-Rex αναμένεται να φτάσει στον προορισμό του, στον αστεροειδή Bennu τον Αύγουστο του 2018.

Η αποστολή του OSIRIS-Rex έχει στόχο να καταλάβουμε από που προήλθαμε καθώς οι αστεροειδείς είναι υπολείμματα από τη δημιουργία του ηλιακού μας συστήματος.

Τι αναφέρει η NASA

“Ενώ το διαστημικό σκάφος θα μπορούσε να μας πει κάποια πράγματα για το που βρισκόμαστε και που κατευθυνόμαστε, μπορεί επίσης να μας υπενθυμίσει που είμαστε τώρα” τονίζει η NASA.

Η έγχρωμη εικόνα τραβήχτηκε στις 22 Σεπτεμβρίου από το MapCam στο Osiris-Rex. Λίγες ώρες αφότου το διαστημικό σκάφος ολοκλήρωσε ελιγμό για να φτάσει προς τον αστεροειδή Bennu.

“Ορατά σε αυτή τη φωτογραφία είναι ο Ειρηνικός Ωκεανός και αρκετές οικείες χερσαίες εκτάσεις. Συμπεριλαμβανομένης της Αυστραλίας, της Baja California και των νοτιοδυτικών Ηνωμένων Πολιτειών” σημείωσε εκπρόσωπος της NASA.

Πηγή: Dailymail

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις