Παρασκευή, 19 Απρ.
19oC Αθήνα

Εκπρόσωπος Ερντογάν: “Να εκδοθούν τώρα οι οκτώ στρατιωτικοί” [vid]

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ REUTERS
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ REUTERS

Νέο “μήνυμα” από τον Τούρκο πρόεδρο, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, για την υπόθεση των οκτώ Τούρκων στρατιωτικών. Η Τουρκία απαιτεί εκ νέου την άμεση έκδοσή τους!

Χθες ήταν ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, σήμερα παίρνει σειρά ο Ταγίπ Ερντογάν, έστω διά του εκπροσώπου του. Νέα ένταση στα ελληνοτουρκικά, με αφορμή την υπόθεση των οκτώ Τούρκων Αξιωματικών που κατέφυγαν στην Ελλάδα μετά την απόπειρα πραξικοπήματος στην Τουρκία, τον περασμένο Ιούλιο.

Ο εκπρόσωπος του “Σουλτάνου”, λοιπόν, άφησε εμμέσως να εννοηθεί ότι η μη έκδοση θα έχει δυσμενείς συνέπειες για τις ελληνοτουρκικές σχέσεις.

Αναφερόμενος στο ζήτημα των οκτώ, ο εκπρόσωπος της τουρκικής προεδρίας, Ιμπραχίμ Καλίν, δήλωσε ότι ο Τούρκος Πρόεδρος παρακολούθησε προσωπικά τη διαδικασία, προσθέτοντας ότι η νομική διαδικασία συνεχίζεται.

Η προσδοκία μας είναι να εκδοθούν αυτά τα άτομα το συντομότερο. Αυτοί οι άνθρωποι ενεπλάκησαν σε μια απόπειρα πραξικοπήματος και αποτελεί αναγκαιότητα η έκδοσή τους τόσο για την απόδοση του δικαίου όσο και για τις ελληνοτουρκικές σχέσεις. Ελπίζουμε οι ελληνικές αρχές να κάνουν τα αναγκαία βήματα“, τόνισε χαρακτηριστικά.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε