Τετάρτη, 24 Απρ.
19oC Αθήνα

Εκπρόσωπος των Ταλιμπάν θα συμμετάσχει στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ της Αγίας Πετρούπολης

Εκπρόσωπος των Ταλιμπάν θα συμμετάσχει στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ της Αγίας Πετρούπολης
Φωτογραφία αρχείου Reuters

Ο διορισθείς από την κυβέρνηση των Ταλιμπάν, προσωρινός επιτετραμμένος του Αφγανιστάν στην Μόσχα, ο Τζαμάλ Νασίρ Γκαρβάλ, θα συμμετάσχει στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ της Αγίας Πετρούπολης, σύμφωνα με διπλωματική πηγή την οποία επικαλείται το ειδησεογραφικό πρακτορείο TASS, γράφει η εφημερίδα Novayagazeta.europe.

Σύμφωνα με το ρωσικό ειδησεογραφικό πρακτορείο στις 6 Απριλίου το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών αναγνώρισε τον Γκαρβάλ ως προσωρινά επιτετραμμένο του Αφγανιστάν. Η επίσημη εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα χαρακτήρισε τον διορισμό του «βήμα στην πορεία προς την ανανέωση ολοκληρωμένων διμερών διπλωματικών επαφών». Η ίδια θεωρεί ότι «για την επίσημη αναγνώριση του καθεστώτος των Ταλιμπάν στο Αφγανιστάν είναι πρόωρο να μιλάει κανείς».

Οι Ταλιμπάν στις 15 Αυγούστου του περασμένου έτους κατέλαβαν αμαχητί την Καμπούλ και ανακοίνωσαν ότι ελέγχουν πλήρως την επικράτεια του Αφγανιστάν και όλα τα συνοριακά περάσματα.

Έκτοτε επιβάλλονται βάσει σχεδίου συνεχώς απαγορεύσεις στις γυναίκες. Οι γυναίκες απαγορεύεται να βγαίνουν στον δρόμο με ακάλυπτο πρόσωπο και να κυκλοφορούν χωρίς να συνοδεύονται από άνδρα που είναι συγγενικό τους πρόσωπο, ενώ επίσης απαγορεύεται να κατέχουν ορισμένες θέσεις επαγγελματικά μεταξύ των οποίων και στα μέσα μαζικής ενημέρωσης.

Πηγή: novayagazeta.europe/ ΑΠΕ-ΜΠΕ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις