Κόσμος

Εκρέμ Ιμάμογλου: Νέες διαδηλώσεις στην Τουρκία – «Είμαστε εκατομμύρια» η φωνή των οργισμένων πολιτών

Συνολικά από την Τετάρτη, ημέρα της σύλληψης, έχουν πραγματοποιηθεί διαδηλώσεις σε 29 από τις 81 επαρχίες της Τουρκίας
Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Νέες διαδηλώσεις οργανώνονται σήμερα, Παρασκευή (21.03.25) στις πόλεις της Τουρκίας για την υποστήριξη του δημάρχου της Κωνσταντινούπολης Εκρέμ Ιμάμογλου, δύο ημέρες μετά την σύλληψή του για «τρομοκρατία» και «διαφθορά» ή απλούστερα, εν όψει του επικείμενου ορισμού του επισήμως υποψήφιου της αξιωματικής αντιπολίτευσης για τις προεδρικές εκλογές, που επρόκειτο να γίνει την Κυριακή.

Χθες το βράδυ πραγματοποιήθηκαν συγκεντρώσεις στην Κωνσταντινούπολη, την Άγκυρα και άλλες τουρκικές πόλεις, με τη συμμετοχή χιλιάδων πολιτών που διαμαρτύρονται για την κράτηση του Εκρέμ Ιμάμογλου.

Συνολικά από την Τετάρτη, ημέρα της σύλληψης, έχουν πραγματοποιηθεί διαδηλώσεις σε 29 από τις 81 επαρχίες της Τουρκίας.

«Πλέον, κανείς δεν πρέπει να περιμένει από το Λαϊκό Ρεπουμπλικανικό Κόμμα (CHP) να κάνει πολιτική στις αίθουσες και τα κτίρια. Στο εξής, είμαστε στους δρόμους και τις πλατείες», φώναξε χθες ο ηγέτης του μεγαλύτερου κόμματος της τουρκικής αντιπολίτευσης Οζγκιούρ Εζέλ μπροστά από το δημαρχείο της Κωνσταντινούπολης όπου είχαν συγκεντρωθεί πολλές χιλιάδες διαδηλωτές.

Οι περιορισμοί πρόσβασης στα κοινωνικά δίκτυα και τις πλατφόρμες ανταλλαγής μηνυμάτων (Χ, WhatsApp), οι οποίοι είχαν εφαρμοσθεί από το πρωί της Τετάρτης, ήρθησαν κατά την διάρκεια της χθεσινής νύχτας, σύμφωνα με τουρκική οργάνωση παρακολούθησης του Ιντερνετ και δημοσιογραφικές πληροφορίες.

Συνολικά 54 χρήστες του Ιντερνετ έχουν συλληφθεί από την Τετάρτη για μηνύματα στα κοινωνικά δίκτυα που θεωρήθηκαν προβοκατόρικα από τις τουρκικές αρχές, ανακοίνωσε σήμερα το τουρκικό υπουργείο Εσωτερικών.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Εκλογές στο Ισραήλ: Νετανιάχου και Άιζενκοτ παλεύουν για την πρωτιά – Τα exit polls και η μάχη για σχηματισμό κυβέρνησης
Ο Γκάντι Άιζενκοτ έχει δηλώσει ότι θα κινηθεί άμεσα για σχηματισμό νέας κυβέρνησης, ενώ ο Μπέντζαμιν Νετανιάχου θα επικαλεστεί την πρωτιά του Λικούντ για να διεκδικήσει νέα εντολή
Γκάντι Άιζενκοτ και Μπέντζαμιν Νετανιάχου
«Σφάχτηκαν» ο απεσταλμένος των ΗΠΑ και ο ΥΠΕΞ της Κούβας στον ΟΗΕ: «Είσαι ψεύτης» – «Κάνε πίσω, εδώ δεν είναι Αβάνα»
Όσο ο Μάικ Γουόλτς περιέγραφε τα χρόνια φερόμενης διαφθοράς από τη σοσιαλιστική κυβέρνηση, μέλη της κουβανικής αντιπροσωπείας μαζί και ο Μπρούνο Ροντρίγκες, άρχισαν να φωνάζουν ζητώντας το λόγο για θέμα τάξης
ΟΗΕ
Η Γιούλια Ναβάλναγια προειδοποιεί για συμμαχία αυταρχικών καθεστώτων με την ακροδεξιάς στην Ευρώπη
«Ξέρουν να εκμεταλλεύονται τα χρηματοπιστωτικά και νομικά συστήματα των δυτικών χωρών και να παρακάμπτουν τους περιορισμούς και τις κυρώσεις», λέει η χήρα του Αλεξέι Ναβάλνι
Γιούλια Ναβάλνα