Κόσμος

Έκρηξη κοντά στο αεροδρόμιο της Καμπούλ – Τουλάχιστον 10 θύματα

Μια ισχυρή έκρηξη σημειώθηκε κοντά στο αεροδρόμιο της Καμπούλ, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν ή να τραυματιστούν τουλάχιστον 10 άνθρωποι, κοντά σε μια περιοχή όπου νωρίτερα είχε ανατιναχθεί ένας βομβιστής αυτοκτονίας.

Ένας αξιωματικός της αστυνομίας ανέφερε ότι ένα φορτηγάκι γεμάτο με εκρηκτικά ανατινάχθηκε κοντά στο Καμπ Μπάρον, ένα αυστηρά φυλασσόμενο συγκρότημα κατοικιών για συμβασιούχους εργολάβους τεχνικών έργων. Από την έκρηξη έσπασαν τζάμια και υπέστησαν σοβαρές ζημιές τα γειτονικά σπίτια.
Σύμφωνα με την ίδια πηγή, υπάρχουν τουλάχιστον 10 θύματα. Ο αστυνομικός δεν διευκρίνισε ωστόσο πόσοι είναι οι νεκροί και πόσοι οι τραυματίες. Η μη κυβερνητική οργάνωση Emergency, που διατηρεί ένα νοσοκομείο στην Καμπούλ, ανέφερε ότι νοσηλεύει ορισμένους τραυματίες.
Νωρίτερα, στην πρώτη επίθεση της ημέρας, σε έναν δρόμο που οδηγεί στο αεροδρόμιο της Καμπούλ, σκοτώθηκε μόνο ο βομβιστής αυτοκτονίας.
Οι επιθέσεις έχουν πολλαπλασιαστεί τις τελευταίες ημέρες στην αφγανική πρωτεύουσα, σε μια περίοδο που εντείνονται οι προσπάθειες για να ξαναρχίσουν οι τελματωμένες ειρηνευτικές συνομιλίες με τους Ταλιμπάν. Την Παρασκευή, σε επίθεση αυτοκτονίας των Ταλιμπάν σε ένα γαλλικό εστιατόριο όπου συχνάζουν πολλοί ξένοι, σκοτώθηκαν δύο άνθρωποι και τραυματίστηκαν άλλοι 15.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Πέθανε ο Τζέιμς Γουάτσον που ανακάλυψε τη δομή του DNA – Μαζί με τους Κρικ και Γουίλκινς βραβεύτηκαν με το Νόμπελ Ιατρικής το 1962
Στα τελευταία του χρόνια, η φήμη του Γουάτσον αμαυρώθηκε από σχόλια σχετικά με τη γενετική και τη φυλή, τα οποία οδήγησαν στον αποκλεισμό του από την ευρεία επιστημονική κοινότητα
Ο νομπελίστας Ιατρικής, James D. Watson, «πατέρας» της ανακάλυψης του DNΑ
Η Τουρκία εξέδωσε εντάλματα σύλληψης σε βάρος του Νετανιάχου και ακόμη 36 Ισραηλινών υπουργών και αξιωματούχων
Η έρευνα ξεκίνησε μετά από καταγγελίες που κατατέθηκαν στα δικαστήρια της Κωνσταντινούπολης, για τις ισραηλινές στρατιωτικές επιχειρήσεις που «έχουν συστηματικά στοχεύσει αμάχους και υποδομές στη Γάζα»
Ο Μπέντζαμιν Νετανιάχου