Τρίτη, 16 Απρ.
24oC Αθήνα

Έκρηξη σε σχολείο στη Ρωσία: 17χρονος άνοιξε πυρ και συνελήφθη

Έκρηξη σε σχολείο στη Ρωσία: 17χρονος άνοιξε πυρ και συνελήφθη

Συναγερμός σήμανε το πρωί της Τρίτης (11/5) στις ρωσικές Αρχές καθώς σημειώθηκε έκρηξη μέσα σε σχολείο μετά από πυροβολισμούς. Το περιστατικό σημειώθηκε στην περιοχή Καζάν και τουλάχιστον έντεκα άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους. 

«Υπήρξε έκρηξη στο σχολείο. Μπορούμε να δούμε έντονο καπνό» δήλωσε στο Sputnik εκπρόσωπος των αστυνομικών Αρχών. Σύμφωνα με ρωσικά ΜΜΕ, κινητοποιήθηκαν τουλάχιστον 21 ασθενοφόρα. 

Οι δράστες της ένοπλης επίθεσης, όπως μεταδίδει το TASS, ήταν δύο και, εκτός από τους 11 νεκρούς, υπάρχουν τουλάχιστον 10 τραυματίες, με τους 4 να έχουν διακομισθεί σε νοσοκομεία. Κατά τις ίδιες πληροφορίες, ένας εκ των δραστών κρατούσε κάποιους μαθητές και δασκάλους ως ομήρους. 

Δείτε βίντεο από το εσωτερικό του σχολείου:

Ένας 17χρονος που κατηγορείται ότι ξεκίνησε τους πυροβολισμούς στο σχολείο βρίσκεται υπό κράτηση. «Οι αστυνομικοί έχουν συλλάβει έναν έφηβο, ως ύποπτο για τους πυροβολισμούς στο σχολείο» δήλωσε ο εκπρόσωπος.

Δείτε βίντεο από τη σύλληψη του:

Σύμφωνα με το BNO News, λίγο αργότερα ο δεύτερος δράστης εξουδετερώθηκε από τις ρωσικές αρχές.

Πληροφορίες θέλουν αυτοί να είναι οι δύο δράστες της επίθεσης:

 
 
Oι εικόνες που κυκλοφορούν στο διαδίκτυο από το περιστατικό είναι ιδιαίτερα σοκαριστικές καθώς οι μαθητές έφτασαν στο σημείο να… πηδάνε από τα παράθυρα για να διαφύγουν. Αξίζει να σημειωθεί ότι από τα έντεκα θύματα της τραγωδίας, τα δύο έχασαν την ζωή τους όταν πήδηξαν από το παράθυρο στην προσπάθειά τους να διαφύγουν. 
 

Δείτε βίντεο:

Δείτε φωτογραφίες και βίντεο από το σημείο:

Με πληροφορίες από TASS, Sputnik, TRT World, BNO News

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις