Κόσμος

Έκρηξη στην Αίγυπτο: Εικόνες σοκ μέσα από το λεωφορείο που έγινε στόχος

Επίθεση σε λεωφορείο γεμάτο τουρίστες κοντά στις Πυραμίδες της Γκίζας στην Αίγυπτο. 14 οι τραυματίες σύμφωνα με τον μέχρι στιγμής απολογισμό. Ξένοι τουρίστες οι περισσότερο από τους τραυματίες. Κατεστραμμένο και γεμάτο σπασμένα τζάμια το εσωτερικό του λεωφορείου.
Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Στόχος επίθεσης έγινε το μεσημέρι της Κυριακής (19.05.2019) τουριστικό λεωφορείο. Η έκρηξη που σημειώθηκε κοντά στο λεωφορείο και σε μικρή απόσταση από τις φημισμένες Πυραμίδες της Γκίζας άφησε πίσω της τουλάχιστον 14 τραυματίες.

[read4more]

Οι περισσότεροι από τους τραυματίες, σύμφωνα με πηγές ασφαλείας, είναι ξένοι τουρίστες που βρίσκονταν στην Αίγυπτο και ήθελαν να δουν από κοντά ένα από τα… επτά θαύματα του κόσμου. Ανάμεσα στους τραυματίες είναι και τουρίστες από τη Νότια Αφρική.

Αναφορές για νεκρούς από την έκρηξη της βόμβας δεν υπάρχουν. Ένας μάρτυρας, ο Μοχάμεντ ελ-Μαντούχ δήλωσε στο Reuters ότι άκουσε “μία πολύ δυνατή έκρηξη” καθώς είχε εγκλωβιστεί σε μποτιλιάρισμα οχημάτων, κοντά στην περιοχή της έκρηξης.

Οι εικόνες του πρακτορείου Reuters από το σημείο δείχνουν το λεωφορείο να έχει υποστεί σοβαρές υλικές ζημιές και το εσωτερικό του γεμάτο από τα σπασμένα τζάμια.

giza bomb bus
Φωτογραφία Reuters
giza bomb bus
Φωτογραφία Reuters
giza bomb bus
Φωτογραφία Reuters
giza bomb bus
Φωτογραφία Reuters
giza bomb bus
Φωτογραφία Reuters
giza bomb bus
Φωτογραφία Reuters
giza bomb bus
Φωτογραφία Reuters
giza bomb bus
Φωτογραφία Reuters
giza bomb bus
Φωτογραφία Reuters

Φωτογραφίες που δημοσιεύτηκαν στα social media έδειχναν και κατεστραμμένα αντικείμενα σε έναν δρόμο, σε μικρή απόσταση από ένα τοιχίο, στο οποίο υπήρχε μια τρύπα.

https://twitter.com/DWilson2121/status/1130100898657705984

Τον περασμένο Δεκέμβριο, τρεις τουρίστες από το Βιετνάμ κι ένας οδηγός τουριστών από την Αίγυπτο σκοτώθηκαν κι άλλοι τουλάχιστον 10 τουρίστες τραυματίστηκαν από την έκρηξη βόμβας που είχε παγιδευτεί σε δρόμο, πλήττοντας το τουριστικό λεωφορείο που τους μετέφερε, σε απόσταση μικρότερη των τεσσάρων χιλιομέτρων από τις Πυραμίδες της Γκίζας.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πιο δημοφιλή
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Φρίκη στη Νότια Αφρική: Διαρρήκτες βασάνιζαν δύο ηλικιωμένους επί 3 ώρες – Τους έριξαν βραστό νερό, προσπάθησαν να κόψουν τις θηλές της γυναίκας
Ο 67χρονος αρνήθηκε να δώσει τα κλειδιά ενός χρηματοκιβωτίου στους δράστες και εκείνοι ξεκίνησαν να τους βασανίζουν - Απείλησαν να βιάσουν την 68χρονη σύζυγο
Αστυνομία της Νότιας Αφρικής
Επεισόδιο του Αμπντούλ ελ Σαγιέντ με δημοσιογράφο του Sky News – Το βίντεο έγινε viral, συγκεντρώνοντας πάνω από 8,8 εκατομμύρια προβολές
Το βρετανικό δίκτυο αρνήθηκε να σχολιάσει τους ισχυρισμούς του ελ Σαγιέντ ότι ο δημοσιογράφος «κυνηγούσε» τον πολιτικό ή ότι έχει μόνο πέντε θεατές στις ΗΠΑ
Ο νεοεκλεγείς Αμερικανός γερουσιαστής των Δημοκρατικών, Abdul El-Sayed
17
Ο Τραμπ παραδέχεται ότι έχασε στις ενδιάμεσες εκλογές λόγω του πολέμου με το Ιράν που «οδήγησε σε μια μικρή αύξηση στην τιμή της βενζίνης»
Ο Αμερικανός πρόεδρος σχολίασε τις εξελίξεις στους δημοσιογράφους - Απάντησε αρνητικά στο αν σκέφτεται να αντικαταστήσει τον Χέγκσεθ
AP Photo
52