Τρίτη, 30 Απρ.
16oC Αθήνα

«Εξαφάνισαν» τον Τίλερσον από τη σελίδα του Στέιτ Ντιπάρτμεντ

Ρεξ Τίλερσον Στέιτ Ντιπάρμεντ

Ο Ντόναλντ Τραμπ απέλυσε τον Ρεξ Τίλερσον μέσω twitter και από το βράδυ του περασμένου Σαββάτου (31.03.2018) τον… εξαφάνισε από παντού. Όχι μόνο από την κυβέρνηση αλλά ακόμα και από το site του υπουργείου που μέχρι πριν λίγες ώρες “διηύθυνε”.

Αν κανείς μπει στο site του υπουργείου Εξωτερικών των ΗΠΑ (www.state.gov) και «πατήσει» να δει τον υπουργό… δεν θα τον δει! Ο Ρεξ Τίλερσον έχει… σβηστεί από το χάρτη. Δεν υπάρχει πουθενά, σαν να μην ήταν ποτέ υπουργός Εξωτερικών.

Η απόλυση του Τίλερσον τέθηκε σε ισχύ από το βράδυ του περασμένου Σαββάτου.

Ρεξ Τίλερσον… αγνοείται

Και ενώ μέχρι το βράδυ της 31ης Μαρτίου στη σελίδα του αμερικανικού ΥΠΕΞ υπήρξε η επικεφαλίδα “Υπουργός Εξωτερικών Τίλερσον”, ξαφνικά όλα άλλαξαν. Η επικεφαλίδα έγινε “Υπουργός Εξωτερικών” σκέτο. Και κανείς πατήσει το link, θα τον παραπέμψει στον αναπληρωτή υπουργό Εξωτερικών Τζο Σάλιβαν.

Πάνω από τη φωτογραφία του Σάλιβαν να υπογράφει, παρουσία της οικογένειάς του στον διορισμό του, υπάρχει και το μήνυμα πως ο αναπληρωτής ΥΠΕΞ «θα ασκεί τα καθήκοντα του υπηρεσιακού ΥΠΕΞ από την 1η Απριλίου 2018».

Καμία εξήγηση για το που… πήγε ο Ρεξ Τίλερσον.

Τίλερσον

Εκτός από τη φωτογραφία εξαφανίστηκε και ό,τι άλλο είχε να κάνει με τον Τίλερσον. Ταξίδια, ομιλίες, τα πάντα. Όλα πια έχουν να κάνουν με τον Σάλιβαν. Ούτε καν το βιογραφικό του δεν υπήρχε. Αν κανείς έψαχνε να βρει στη σελίδα του Στέιτ Ντιπάρτμεντ ποιος ήταν ο 69ος υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ το μόνο που θα μάθει είναι πως… «η σελίδα δεν μπορεί να βρεθεί».

Τον… αποκατέστησαν (τύπου)

Αργότερα, το Στέιτ Ντιπάρτμεντ έβαλε στο συγκεκριμένο link μια σελίδα αρχείου για τη θητεία του Τίλεσον.

Ο Ντόναλντ Τραμπ απέλυσε τον Τίλερσον, μέσω μιας ανάρτησης του στο Twitter στις 13 Μαρτίου. Ο Σάλιβαν θ’ ασκεί τα καθήκοντά του ως υπηρεσιακός ΥΠΕΞ μέχρι την επικύρωση του διορισμού του (πρώην) διευθυντή της CIA Μάικ Πομπέο στην ηγεσία του υπουργείου, από τη Γερουσία. Η εξέλιξη αυτή δρομολογείται για τα τέλη Απριλίου.

Πηγή: ΑΠΕ / ΜΠΕ – ABC News

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις