Κόσμος

Έξαλλος ο Λεονάρντο Ντι Κάπριο με τον Τραμπ! [vid]

Ο διάσημος ηθοποιός και ακτιβιστής της προστασίας του περιβάλλοντος, Λεονάρντο Ντι Κάπριο, επέκρινε σήμερα την απόφαση του προέδρου Τραμπ να αποσύρει τις ΗΠΑ από τη Συμφωνία για το Κλίμα του Παρισιού.

“Σήμερα, ο πλανήτης μας υποφέρει. Είναι σημαντικότερο από ποτέ να αναλάβουμε δράση”, έγραψε στο Twitter ο 43χρονος ηθοποιός απογοητευμένος από την απόφαση αυτή.

Μια μέρα νωρίτερα είχε γράψει: “@realDonaldTrump, Ελπίζω να λάβεις σήμερα την ηθική απόφαση να προστατεύσεις τις μελλοντικές γενιές”.

Ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ αποφάσισε να αποσύρει τις ΗΠΑ από τη Συμφωνία για το Κλίμα του ΟΗΕ που υπογράφηκε στο Παρίσι το 2015, με αποτέλεσμα η συμφωνία να κινδυνεύει να καταρρεύσει.

Η συμφωνία στο Παρίσι επιτεύχθηκε μετά τη δέσμευση των χωρών που την υπογράφουν να εκπληρώσουν τις υποχρεώσεις τους –η καθεμιά με το μερίδιο που της αναλογεί– προκειμένου να αναχαιτιστεί η κλιματική αλλαγή και να προστατευτεί ο πλανήτης.

Ο Ντι Κάπριο, ο οποίος είχε μιλήσει κατά τη διάρκεια της τελετής υπογραφής της Συμφωνίας για την Κλιματική Αλλαγή, είχε χρησιμοποιήσει την ομιλία του παραλαμβάνοντας το ‘Οσκαρ καλύτερου α’ ανδρικού ρόλου το 2016 για να μιλήσει για το περιβάλλον.

Τότε είχε πει: “Η κλιματική αλλαγή είναι πραγματική, συμβαίνει τώρα. Είναι η πιο επιτακτική απειλή που αντιμετωπίζουν όλα τα είδη του πλανήτη και πρέπει να εργαστούμε συλλογικά, μαζί, και να πάψουμε να χρονοτριβούμε. Πρέπει να στηρίξουμε τους ηγέτες σε όλο τον κόσμο που δεν μιλούν για τους μεγάλους ρυπαντές αλλά μιλούν για όλη την ανθρωπότητα, για τους αυτόχθονες λαούς παγκοσμίως, για τα δισεκατομμύρια των δισεκατομμυρίων των μη προνομιούχων εκεί έξω, οι οποίοι θα πληγούν περισσότερο από αυτήν. Για τα παιδιά των παιδιών μας και γι’ αυτούς τους ανθρώπους εκεί έξω των οποίων τις φωνές έπνιξε η απληστία των πολιτικών“.

Δείτε την ομιλία του

Πηγή: The Independent

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Τραμπ: Ο νέος ανώτατος ηγέτης του Ιράν μου ζήτησε κατάπαυση του πυρός
«Θα το εξετάσουμε όταν το Στενό του Ορμούζ είναι ανοιχτό, ελεύθερο και ασφαλές. Μέχρι τότε, θα καταστρέψουμε το Ιράν ή, όπως λένε, θα το στείλουμε πίσω στη Λίθινη Εποχή» έγραψε στο Truth Social - Δηλώσεις στο Reuters
Ντόναλντ Τραμπ
Ανανεώθηκε πριν 1 ώρα
11
Οι Φρουροί της Επανάστασης μπλοκάρουν τον πρόεδρο του Ιράν Μασούντ Πεζεσκιάν - Στρατιωτικός κλοιός γύρω από τον Μοτζτάμπα Χαμενεΐ
Πληροφορίες του Iran International, αναφέρουν ότι οι Φρουροί κρατούν απομονωμένο τον Μοτζτάμπα Χαμενεΐ, μπλοκάρουν διορισμούς και ασκούν de facto εξουσία
Ιρανοί Φρουροί της Επανάστασης
Η KitKat έφτιαξε tracker για να βρει τις 413.793 κλεμένες σοκολάτες και ζητάει τη βοήθεια του κόσμου
«Πραγματικά θέλουμε να μάθουμε πού έχουν καταλήξει. Γι’ αυτό δημιουργήσαμε έναν Tracker Κλεμμένων KitKat, που σας επιτρέπει να ελέγξετε αν το KitKat σας προέρχεται από την παρτίδα που αγνοείται»
KitKat
«Φτιάξαμε ομάδα 35 χωρών για ενίσχυση της ασφάλειας της ναυσιπλοΐας στον Κόλπο» τόνισε ο Κιρ Στάρμερ
Και υπογράμμισε ότι η συνεργασία με συμμάχους στοχεύει στην αποκλιμάκωση των εντάσεων και στη διατήρηση της ελευθερίας μετακίνησης πλοίων σε στρατηγικούς θαλάσσιους διαδρόμους
Ο Κιρ Στάρμερ