Κόσμος

Έξαλλος ο Τραμπ με το CNN! “Θα διώξει τους υπεύθυνους ή θα δείξει ανικανότητα;”

O πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ εξαπέλυσε σήμερα (09.12.2017) νέα λεκτικά πυρά εναντίον των τηλεοπτικών δικτύων εθνικής εμβέλειας της χώρας του κατηγορώντας κυρίως το CNN ότι διέπραξε μια «κακόβουλη» επίθεση εναντίον του καθώς πρόβαλε ένα ρεπορτάζ που τελικά αποδείχθηκε ότι εμπεριείχε λάθος πληροφορίες.
Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Σε μια σειρά από tweet, τα οποία έστειλε το πρωί, όπως το συνηθίζει, ο μεγιστάνας καταφέρθηκε εναντίον του «CNN +Fake News+ που υπέπεσε σε ένα δόλιο κι εσκεμμένο λάθος χθες».

«Πιάστηκαν να κάνουν λάθος, όπως ο πολύ απομονωμένος Μπράιαν Ρος στο ABC News», συνέχισε ο Τραμπ, αναφερόμενος σε έναν δημοσιογράφο που απομακρύνθηκε των καθηκόντων του διότι μετέδωσε εσφαλμένες πληροφορίες.

Ο δισεκατομμυριούχος τα βάζει συχνά με τα μεγάλα αμερικανικά ΜΜΕ, είτε πρόκειται για τα τηλεοπτικά δίκτυα ή για εφημερίδες όπως οι New York Times και η Washington Post, καταγγέλλοντας τα “Fake News”.

Η πληροφορία που έκανε έξαλλο τον Τραμπ

Στη συγκεκριμένη περίπτωση το ενημερωτικό τηλεοπτικό δίκτυο CNN μετέδωσε χθες (08.12.2017) το πρωί την πληροφορία ότι ο πρόεδρος και ο μεγάλος του γιος, ο Ντόναλντ Τζούνιορ, είχαν λάβει ένα email. Το email αυτό περιείχε μια ηλεκτρονική διεύθυνση και έναν κωδικό που θα τους επέτρεπαν να αποκτήσουν πρόσβαση σε έγγραφα, τα οποία είχαν υποκλέψει χάκερ από το Δημοκρατικό Κόμμα. Επρόκειτο, μάλιστα, να αναρτηθούν στον ιστότοπο WikiLeaks, προτού ωστόσο δημοσιοποιηθούν προς το ευρύ κοινό.

Αλλά, η χρονική σειρά των γεγονότων, όπως την παρουσίασε το CNN δεν ήταν σωστή. Το αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο σύντομα έστειλε διόρθωση στο ρεπορτάζ του, διευκρινίζοντας ότι το email είχε ημερομηνία όχι 4η Σεπτεμβρίου του 2016 όπως είχε αρχικά αναφέρει αλλά 14 Σεπτεμβρίου του 2016, ήτοι την επομένη της δημοσίευσης των εγγράφων από το Wikileaks στον ιστότοπό του.

«Ας δούμε, το @CNN θα διώξει τους υπεύθυνους (για το λάθος) ή θα επιδείξει ξεκάθαρη ανικανότητα;» ήταν ένα από τα μηνύματα που έστειλε ο Τραμπ σήμερα το πρωί στο Twitter.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ισπανία: Η κυβέρνηση δεσμεύεται να ξανακερδίσει την εμπιστοσύνη των πολιτών μετά το πολύνεκρο σιδηροδρομικό δυστύχημα
Ο υπουργός Μεταφορών Όσκαρ Πουέντε παρουσίασε έκτακτο σχέδιο ασφαλείας με διπλό έλεγχο και τεχνητή νοημοσύνη - Νέες απεργίες προ των πυλών, τρεις εβδομάδες πριν από τις εκλογές
Ο υπουργός Μεταφορών της Ισπανίας, Όσκαρ Πουέντε
Beef Ντόναλντ Τραμπ – Αμπντούλ Ελ Σαγέντ: «Μόνο ανόητοι θα τον ψήφιζαν» – «Να με αποκαλείτε γερουσιαστή»
Η μάχη για την έδρα της Γερουσίας στο Μίσιγκαν – μεταξύ του Ελ-Σαγέντ και του Ρεπουμπλικανού Μάικ Ρότζερς – εξελίσσεται σε σκληρό θρίλερ και μπορεί να αποδειχθεί καθοριστική για τον έλεγχο του Κογκρέσου
Αμπντούλ Ελ-Σαγέντ
Μπρους Σπρίνγκστιν για ενδιάμεσες εκλογές στις ΗΠΑ: «Η ψήφος μας είναι η φωνή μας»
Ο διάσημος μουσικός απευθύνθηκε στους εκλεγμένους αξιωματούχους και τους εκπροσώπους της αμερικανικής κυβέρνησης, υπενθυμίζοντάς τους τον όρκο τους να προστατεύουν και να υπερασπίζονται το Σύνταγμα
Μπρους Σπρίνγκστιν
Πολωνία: Ο Ντόναλντ Τουσκ καταγγέλλει απόπειρα ρωσικής προβοκάτσιας στα σύνορα με το Καλίνινγκραντ
Ύποπτες κινήσεις ατόμων με φακούς εντοπίστηκαν τη νύχτα στη μεθόριο - Ο Πολωνός πρωθυπουργός κατηγορεί τη Μόσχα ότι αναμειγνύεται στη σύγκρουσή του με τον πρόεδρο Ναβρότσκι
Πολωνία, Συνταγματικό Δικαστήριο