Παρασκευή, 19 Απρ.
17oC Αθήνα

Εξεγέρσεις με έναν νεκρό στις ιταλικές φυλακές! Ο κορονοϊός σταματά τα επισκεπτήρια

Εξεγέρσεις με έναν νεκρό στις ιταλικές φυλακές! Ο κορονοϊός σταματά τα επισκεπτήρια

Ένας άνθρωπος έχασε τη ζωή του στην Ιταλία κατά τη διάρκεια των εξεργέσεων που ξέσπασαν σε τέσσερις φυλακές της χώρας.

Οι εξεγέρσεις ξέσπασαν μετά την ανακοίνωση των αρχών πως αναστέλλονται οι επισκέψεις των συγγενών των κρατουμένων στο πλαίσιο των μέτρων για τον περιορισμό της εξάπλωσης του κοροναϊού.

«Μετά τις τροποποιήσεις που υιοθέτησε η κυβέρνηση για τις επισκέψεις στις φυλακές μεταξύ κρατουμένων και των οικογενειών τους εξαιτίας του κοροναϊού, διεξάγονται διαμαρτυρίες των κρατουμένων» σε τέσσερις φυλακές, ανακοίνωσε το συνδικάτο των σωφρονιστικών υπαλλήλων (Osappa).

Click4more Μιλάνο όπως Γουχάν! Μια πόλη χωρίς ψυχή στους δρόμους! Ο κορονοϊός ερήμωσε την πρωτεύουσα της Λομβαρδίας

Στη Μοντένα η εξέγερση ήταν ιδιαίτερη βίαιη και είχε ως αποτέλεσμα να σκοτωθεί τουλάχιστον ένας κρατούμενος, ανακοίνωσε η ένωση συγγενών κρατουμένων Antigone, χωρίς να διευκρινίσει τις συνθήκες του θανάτου του. «Είχαμε ήδη προειδοποιήσει για την όξυνση της έντασης στις φυλακές και για το γεγονός ότι ενδέχεται να καταλήξει σε τραγωδία», πρόσθεσε η ένωση.

Στη φυλακή της Μοντένα τραυματίστηκαν δύο σωφρονιστικοί υπάλληλοι και περίπου 20 μέλη του προσωπικού χρειάστηκε να αποχωρήσουν από το χώρο των φυλακών, μετέδωσε το πρακτορείο Ansa.

Οι κρατούμενοι κατάφεραν να κλειστούν σε έναν χώρο και να αρπάξουν όπλα, δήλωσε ο Τζιοβάνι Μπαπτίστα Ντουράντε γενικός γραμματέας του Sappe, ενός άλλου συνδικάτου των σωφρονιστικών υπαλλήλων. Σύμφωνα με τους συναδέλφους του στη φυλακή της Μοντένα, το κτίριο «έχει καταστραφεί εντελώς».

Στη φυλακή Φροσινόρε, νότια της Ρώμης, περίπου 100 κρατούμενοι κλείστηκαν σε χώρο του κτιρίου και η αστυνομία χρειάστηκε να επέμβει για να αποκαταστήσει την τάξη. Οι κρατούμενοι παρουσίασαν έναν κατάλογο με αιτήματα, ανάμεσά τους και τη συνέχιση του επισκεπτηρίου και προσπάθησαν να διαπραγματευθούν με τη διεύθυνση των φυλακών, μετέδωσε το Ansa.

Στη φυλακή Τόρε ντελ Γκάλο στην Παβία οι κρατούμενοι κατάφεραν να κρατήσουν ομήρους δύο σωφρονιστικούς υπαλλήλους και απελευθέρωσαν δεκάδες άλλους φυλακισμένους, σύμφωνα με τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις