Κόσμος

Εξέγερση στο Καζακστάν: Η Τουρκία στηρίζει τον Καζάκο πρόεδρο Κασίμ Τοκάγιεφ

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Καζάνι που βράζει παραμένει το Καζακστάν. Την αλληλεγγύη του στον πρόεδρο της χώρας, Κασίμ Τζομάρτ Τοκάγιεφ εκφράζει ο Τούρκος ηγέτης, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

«Στεκόμαστε αλληλέγγυοι προς το Καζακστάν», είπε ο Ερντογάν στον Καζάκο ομόλογό του, Κασίμ Τζομάρτ Τοκάγιεφ κατά την τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν νωρίτερα την Πέμπτη (06.01.2022).

Στην ανακοίνωση, η τουρκική προεδρία αναφέρει ότι ο Ερντογάν είπε στον Τοκάγιεφ πως η Τουρκία παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις και προσφέρει «κάθε μορφή τεχνικής πληροφόρησης και εμπειρίας», εάν χρειαστεί.

Ο Τούρκος πρόεδρος εξέφρασε την ελπίδα οι εντάσεις στο Καζακστάν να κατευναστούν και μια νέα κυβέρνηση να σχηματιστεί το συντομότερο δυνατόν, προστίθεται.

Ο Ερντογάν συζήτησε, επίσης, τις εξελίξεις με τους ηγέτες του Αζερμπαϊτζάν, της Κιργιζίας και του Ουζμπεκιστάν και δήλωσε ότι πιστεύει ότι η κρίση πρέπει να επιλυθεί μέσω του διαλόγου, αναφέρει η τουρκική προεδρία.

πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Δύο εργάτες βρέθηκαν ζωντανοί στο Νεπάλ 9 ημέρες μετά τις φονικές πλημμύρες - Η στιγμή που ανασύρονται από την υπόγεια σήραγγα
Η κατάρευση του παγετώνα ενδέχεται να παγίδευσε τουλάχιστον 900 ανθρώπους σε σήραγγες που συνδέονται με έξι υδροηλεκτρικά έργα κατά μήκος του ποταμού
νεπαλ
Λίντσεϊ Κλάνσι: Δεν συμφωνούν οι ένορκοι για τη μητέρα που κατηγορείται ότι σκότωσε τα 3 παιδιά της – «Ένας δεν ακολουθεί τον νόμο»
Οι 12 ένορκοι, εννέα γυναίκες και τρεις άνδρες, έχουν ήδη συμπληρώσει περίπου 35 ώρες διαβουλεύσεων μετά από σχεδόν έξι εβδομάδες ακροαματικής διαδικασίας
Η Λίντσει Κλάνσι