Σάββατο, 24 Φεβ.
16oC Αθήνα

Έξι Τούρκοι στρατιώτες νεκροί στο βόρειο Ιράκ μετά από μάχες με το PKK

Έξι Τούρκοι στρατιώτες νεκροί στο βόρειο Ιράκ μετά από μάχες με το PKK

Στους έξι αυξήθηκε ο αριθμός των στρατιωτών που έπεσαν νεκροί σε επιχειρήσεις του τουρκικού στρατού στο βόρειο Ιράκ κατά του κουρδικού ΡΚΚ.

Από τις συγκρούσεις του τουρκικού στρατού με το κουρδικό PKK στο βόρειο Ιράκ τραυματίστηκαν άλλοι επτά στρατιώτες, δύο εκ των οποίων σοβαρά.

Νωρίτερα το τουρκικό υπουργείο Άμυνας είχε ανακοινώσει ότι είχαν σκοτωθεί πέντε στρατιώτες και είχαν τραυματιστεί άλλοι οκτώ. Ωστόσο, στη συνέχεια ένας από τους τραυματίες στρατιώτες κατέληξε. Κατά τις συγκρούσεις που έλαβαν χώρα σήμερα, 12 Ιανουαρίου, σκοτώθηκαν 12 μέλη του ΡΚΚ, σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση.

Οι συγκρούσεις μεταξύ του τουρκικού στρατού και του ΡΚΚ στο βόρειο Ιράκ έχουν ενταθεί το τελευταίο διάστημα. Στις 22 και 23 Δεκεμβρίου το τουρκικό υπουργείο Άμυνας είχε ανακοινώσει τον θάνατο 12 στρατιωτών και 20 μελών του ΡΚΚ.

Καθημερινά οι τουρκικές αρχές ανακοινώνουν στοχευμένες επιθέσεις του στρατού και της μυστικής υπηρεσίας ΜΙΤ κατά Κούρδων ανταρτών σε βόρειο Ιράκ και βόρεια Συρία. Οι επιχειρήσεις του τουρκικού στρατού στην περιοχή συνεχίζονται.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις