Παρασκευή, 29 Μαρ.
17oC Αθήνα

Εξιτήριο για τον Μαχμούντ Αμπάς – Ξεπέρασε την πνευμονία

Εξιτήριο για τον Μαχμούντ Αμπάς – Ξεπέρασε την πνευμονία

Βγήκε σήμερα από το νοσοκομείο ο Παλαιστίνιος πρόεδρος Μαχμούντ Αμπάς. Νοσηλεύτηκε επί οκτώ ημέρες λόγω λοίμωξης του αναπνευστικού.

Ο επικεφαλής της παλαιστινιακής αρχής Μαχμούντ Αμπάς έλαβε εξιτήριο, δήλωσαν σήμερα οι θεράποντες γιατροί. Εισήχθη στις 20 Μαΐου στο νοσοκομείο με συμπτώματα πνευμονίας. “Ευτυχώς ο Θεός θέλει να εγκαταλείψω το νοσοκομείο με καλή υγεία” ανέφερε ο 82χρονος Αμπάς. Αύριο θα επιστρέψω στα καθήκοντά μου, είπε, ντυμένος με κοστούμι και χαμογελαστός στους δημοσιογράφους. Οι εκπρόσωποι των ΜΜΕ τον ανέμεναν έξω από το νοσοκομείο στην πόλη Ραμάλα της κατεχόμενης Δυτικής Όχθης. Ο Αμπάς, ο οποίος είναι μανιώδης καπνιστής, έκανε εισαγωγή στις 20 Μαΐου. Αρχικά είχε ειπωθεί ότι θα υποβαλλόταν σε ιατρικές εξετάσεις μετά από χειρουργική επέμβαση στο αυτί. Αξιωματούχοι αργότερα δήλωσαν ότι ο 82χρονος ηγέτης έχει προσβληθεί από πνευμονία.

Διάδοχος του Αραφάτ – Άνθρωπος της Δύσης

Ο Αμπάς αντιμετωπίζει, συχνά, προβλήματα υγείας. Τον περασμένο Φεβρουάριο κατά τη διάρκεια ενός ταξιδιού στη Βρετανία, χρειάσθηκε να νοσηλευτεί ξανά. Ο Μαχμούντ Αμπάς βρίσκεται στην θέση του επικεφαλής της παλαιστινιακής αρχής από το 2004. Διαδέχτηκε τον Γιάσερ Αραφάτ, ο οποίος πέθανε εκείνη τη χρονιά μυστηριωδώς. Κυκλοφόρησαν φήμες ότι κάποιοι είχαν δηλητηριάσει τον ιστορικό ηγέτη των Παλαιστινίων. Υποστηριζόμενος από την Δύση ο Αμπάς διεξήγαγε ειρηνευτικές συνομιλίες με το Ισραήλ. Αυτές διεξήχθησαν με έδρα τις ΗΠΑ., αλλά, το 2014 κατέληξαν σε αδιέξοδο. Παρότι η θητεία του έχει εκπνεύσει τυπικά από το 2010, ο Αμπάς παραμένει πρόεδρος. Κι αυτό επειδή δεν έχουν πραγματοποιηθεί προεδρικές εκλογές από το 2005. Η εξουσία του περιορίζεται ουσιαστικά στη Δυτική Όχθη του Ισραήλ, με την ισλαμική ομάδα Χαμάς να ελέγχει τη Λωρίδα της Γάζας.

Πηγή: Reuters

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις