Κόσμος

Έκτακτη σύσκεψη Μέρκελ – Σόιμπλε το Σάββατο για το πρόγραμμα της Ελλάδας

Οι δύο πολιτικοί της Γερμανίας δεν θέλησαν να γίνει γνωστή αυτή η συνάντηση με κυβερνητικούς αξιωματούχους ούτε να επιβεβαιώνουν τη συνάντηση Μέρκελ-Σόιμπλε αλλά ούτε και να την επιβεβαιώνουν.

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Ωστόσο, γερμανοί δημοσιογράφοι επιβεβαιώσαν πως το Σάββατο, η γερμανίδα καγκελάριος, Άνγκελα Μέρκελ θα έχει συνάντηση με τον γερμανό υπουργό Οικονομικών, Β. Σόιμπλε με αντικείμενο το ελληνικό πρόγραμμα.

Το Βερολίνο είναι άκαμπτο στο γεγονός να παραταθεί το υφιστάμενο πρόγραμμα και δεν επιθυμούν να θιγεί ο βασικός πυρήνας του προγράμματος.

Το μόνο ουσιαστικά που δέχονται είναι η αλλαγή του ονόματος της τρόικας, αλλά επιμένουν πως αυτοί οι θεσμοί θα κάνουν την ίδια δουλειά με την τρόικα. καθώς όπως επισημαίνουν από τη στιγμή που υπάρχει πρόγραμμα θα υπάρξει και επιτήρηση.

Πάντως, πληροφορίες από το Βερολίνο αναφέρουν πως ο κ. Σόιμπλε για την επόμενη Δευτέρα που είναι το κρίσιμο Eurogroup έχει κλείσει δωμάτιο στις Βρυξέλλες, κάτι που σημαίνει πως γνωρίζει πως οι διαβουλεύσεις θα είναι μακροχρόνιες.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
WSJ: Ο Τραμπ ζητά από τον Μασκ να άρει τους περιορισμούς στη χρήση του Starlink
Δύο ανώνυμες πηγές ανέφεραν ότι συζήτησαν την απόφαση για τον περιορισμό του Starlink «λίγο αφότου» η αλλαγή δημοσιοποιήθηκε, ενώ ο Μασκ φέρεται να είχε μιλήσει με τον Τραμπ πριν επιβάλει το «όριο ταχύτητας»
Τραμπ και Μασκ