Παρασκευή, 26 Απρ.
21oC Αθήνα

Έκτακτο δελτίο καιρού… στην Αυστραλία! Έρχεται κύμα καύσωνα με θερμοκρασίες ρεκόρ

Έκτακτο δελτίο καιρού… στην Αυστραλία! Έρχεται κύμα καύσωνα με θερμοκρασίες ρεκόρ
Φωτογραφία αρχείου EPA

Καλοκαίρι στην Αυστραλία και οι αρχές προειδοποιούν πως κύμα καύσωνα πρόκειται να πλήξει τις επόμενες μέρες τη χώρα. Η θερμοκρασία αναμένεται να αυξηθεί κατά 12 βαθμούς Κελσίου πάνω από το συνηθισμένο!

Ήδη λόγω του κύματος καύσωνα που θα πλήξει μέσα στην εβδομάδα των Χριστουγέννων την Αυστραλία, οι αρχές στη Βικτώρια εξέδωσαν έκτακτο δελτίο για τους κινδύνους που υπάρχουν για την υγεία των πολιτών, ειδικά των ευπαθών ομάδων.

Εκδόθηκαν επίσης προειδοποιήσεις για τον κίνδυνο πυρκαγιών τόσο στη Βικτόρια όσο και σε διάφορες άλλες περιοχές, από τη Δυτική Αυστραλία ως τη Νότια Αυστραλία και την Τασμανία.

Στην περιφέρεια Κίμπερλι της Δυτικής Αυστραλίας ενδέχεται επίσης κατά τόπους η θερμοκρασία να σπάσει τα ιστορικά ρεκόρ: στο Φίτζροϊ Κρόσινγκ, αναμένεται τα θερμόμετρα να δείξουν 47° Κελσίου, ξεπερνώντας το προηγούμενο υψηλό του έτους, που ήταν 46,5° Κελσίου και καταγράφηκε νωρίτερα αυτόν τον μήνα, σύμφωνα με τον Guardian.

Σε περιοχές της ενδοχώρας στη Νότια Αυστραλία, οι θερμοκρασίες αναμένεται να ξεπεράσουν τους 40 βαθμούς κατά τόπους. Στην Αδελαΐδα, προβλέπεται τα θερμόμετρα να δείξουν 41° Κελσίου την Πέμπτη.

Το κύμα καύσωνα θα πλήξει και τη Βικτόρια, με θερμοκρασίες πάνω από 40 βαθμούς Κελσίου προς το τέλος της εβδομάδας. Στην πόλη Μιλντιούρα αναμένεται να σπάσει το ιστορικό υψηλό, με τη θερμοκρασία στους 46° Κελσίου την Κυριακή.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις