Τρίτη, 19 Μαρ.
15oC Αθήνα

Εκταμίευση 728.000.000 ευρώ στην Ελλάδα από το SURE με μήνυμα της Φον Ντερ Λάιεν στα ελληνικά

SURE

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή εκταμιεύει 14 δισ. ευρώ για εννέα κράτη μέλη, που αντιστοιχούν στην τέταρτη δόση χρηματοδοτικής βοήθειας προς τα κράτη μέλη βάσει του μέσου SURE. Πρόκειται για την πρώτη δόση το 2021.

Στο πλαίσιο των συναλλαγών που πραγματοποιήθηκαν σήμερα, το Βέλγιο έλαβε 2 δισ. ευρώ, 229 εκατ. ευρώ στην Κύπρο, 304 εκατ. ευρώ στην Ουγγαρία, 72 εκατ. ευρώ στη Λετονία, 4,28 δισ. ευρώ στην Πολωνία, 913 εκατομμύρια ευρώ στη Σλοβενία , Ισπανία 1,03 δισ. ευρώ, Ελλάδα 728 εκατ. ευρώ και Ιταλία 4,45 δισ. ευρώ.

Αυτή η υποστήριξη, η οποία λαμβάνει τη μορφή δανείων, θα επιτρέψει σε αυτά τα κράτη-μέλη να αντιμετωπίσουν την ξαφνική αύξηση των δημοσίων δαπανών με στόχο τη διατήρηση της απασχόλησης. Πιο συγκεκριμένα, θα συμβάλει στην κάλυψη των δαπανών που σχετίζονται άμεσα με τη χρηματοδότηση εθνικών εργασιακών ρυθμίσεων βραχείας διάρκειας και άλλων παρόμοιων μέτρων που έχουν λάβει για την αντιμετώπιση της πανδημίας ιού κορονοϊού, συμπεριλαμβανομένων των αυτοαπασχολούμενων εργαζομένων.

Συνολικά η Ελλάδα θα λάβει 2,7 δισ. ευρώ.

Ανάρτηση Ντερ Λάιεν στα ελληνικά για το πρόγραμμα SURE

Λίγο μετά την είδηση, η επικεφαλής της Κομισιόν, Ούρσουλα φον Ντερ Λάιεν, έκανε ανάρτηση στα ελληνικά στο Twitter, λέγοντας:

«Είμαι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσω ότι σήμερα η Ελλάδα έλαβε επιπλέον 728εκ. € σε δάνεια μέσω του SURE για να χρηματοδοτήσει συστήματα μειωμένου ωραρίου εργασίας & να στηρίξει τους εργαζομένους. Συνολικά,η Ελλάδα έχει λάβει 2,7δισ. € από το SURE. Η Ευρώπη στέκεται δίπλα σου.»

Δείτε την

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις