Κόσμος

Εκτός εκεχειρίας το Χαλέπι! Δραματικές στιγμές στη Συρία

Η πόλη του Χαλεπιού δεν περιλαμβάνει στην συμφωνία προσωρινής εκεχειρίας που καλύπτει περιοχές γύρω από τη Λαττάκεια και τη Δαμασκό και πρόκειται να τεθεί σε εφαρμογή μετά τα μεσάνυχτα απόψε, ανέφερε μια πηγή των συριακών ενόπλων δυνάμεων.

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Το «καθεστώς ηρεμίας» δεν περιλαμβάνει το Χαλέπι“, είπε η πηγή αυτή μιλώντας στο πρακτορείο Ρόιτερς. “Επειδή στο Χαλέπι υπάρχουν τρομοκράτες που δεν έχουν σταματήσει να χτυπούν την πόλη και τους κατοίκους της“, εξήγησε.

“Υπάρχει τεράστιος αριθμός μαρτύρων στο Χαλέπι για αυτό η κατάσταση διαφέρει εκεί”, συνέχισε η ίδια πηγή, αναφερόμενη στους δεκάδες αμάχους που έχουν σκοτωθεί από τους βομβαρδισμούς στις συνοικίες που ελέγχονται από το καθεστώς του Σύρου προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ.

Σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων από τα αεροπορικά πλήγματα στις συνοικίες που ελέγχονται από τους αντάρτες την τελευταία εβδομάδα έχουν σκοτωθεί 123 πολίτες, μεταξύ των οποίων και 18 παιδιά.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Η Κέιτ Μίντλετον ανέβηκε στις 3 ψηλότερες κορυφές της Βρετανίας μετά τη μάχη με τον καρκίνο και έστειλε μήνυμα ελπίδας
Η πριγκίπισσα της Ουαλίας ολοκλήρωσε το απαιτητικό Three Peaks Challenge για να στηρίξει το νοσοκομείο όπου νοσηλεύτηκε και να υπενθυμίσει ότι η ζωή συνεχίζεται και μετά τις θεραπείες
25 June 2020 - Norfolk - Kate Duchess of Cambridge, Catherine, Katherine Middleton during a visit to The Nook in Framlingham Earl, Norfolk Photo Credit: ALPR/AdMedia / MediaPunch *** NO UK** /IPX