Τρίτη, 21 Μαΐ
23oC Αθήνα

Εκτός κυβέρνησης Μακρόν ο Μπαϊρού! “Διαζύγιο” ή “αποκεφαλισμός”;

Εκτός κυβέρνησης Μακρόν ο Μπαϊρού! “Διαζύγιο” ή “αποκεφαλισμός”;

Δεν έχουν περάσει παρά τρεις μέρες μετά την ευρεία νίκη του Εμανουέλ Μακρόν και στις βουλευτικές εκλογές και ενώ εντός της ημέρας αναμένεται η ανακοίνωση της νέας κυβέρνησης ήρθε η είδηση πως σε αυτή δεν θα συμμετάσχει ο Φρανσουά Μπαϊρού, νυν υπουργός Δικαιοσύνης και επικεφαλής του κόμματος MoDem, που στήριξε την εκλογή Μακρόν στην προεδρία της χώρας.

Την Τρίτη (20.06.2017) είχε προηγηθεί η παραίτηση της υπουργού Άμυνας Σιλβί Γκουλάρ ενώ μετά την είδηση πως ο Μπαϊρού δεν θα είναι στη νέα κυβέρνηση και η υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων Μαριέλ ντε Σαρνέ υπέβαλε την παραίτησή της προκειμένου να διεκδικήσει τη θέση της επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας του MoDem.

Εκείνο που απασχολεί είναι το γιατί αποφάσισε να μην είναι στη νέα κυβέρνηση Μακρόν ο Φρανσουά Μπαϊρού, ο άνθρωπος που εγκατέλειψε τα όνειρα για να είναι υποψήφιος πρόεδρος ώστε να στηρίξει τον Μακρόν.

Οι πιθανότητες να διαφωνεί με τη σχεδιαζόμενη κυβερνητική πολιτική δεν είναι πολλές. Η παραίτησή του έρχεται λίγες μέρες αφού έγινε γνωστό ένα ακόμη οικονομικό σκάνδαλο. Γι’ αυτό βρίσκεται σε εξέλιξη έρευνα για κατάχρηση κονδυλίων από το MoDem και ίσως ο Μακρόν να θεώρησε τον Μπαϊρού και τα στελέχη του κόμματος του “βαρίδια”.

Εντός της ημέρας, στο μεταξύ, ο πρωθυπουργός της Γαλλίας Εντουάρντ Φιλίπ θα ανακοινώσει τη σύνθεση της νέας κυβέρνησης.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε