Σάββατο, 20 Απρ.
17oC Αθήνα

Εκτός Όσκαρ λόγω ομοφοβικών σχολίων ο Κέβιν Χαρτ

Εκτός Όσκαρ λόγω ομοφοβικών σχολίων ο Κέβιν Χαρτ

Δεν πέρασαν παρά λίγα 24ωρα από την ανακοίνωση πως ο Κέβιν Χαρτ θα είναι ο παρουσιαστής της φετινής απονομής των βραβείων Όσκαρ και ήρθαν… τα πάνω κάτω. Η Ακαδημία ψάχνει τώρα κάποιον να αντικαταστήσει τον γνωστό κωμικό.

Ο Κέβιν Χαρτ ανακοίνωσε μέσω των λογαριασμών του στα social media ότι αποφάσισε να παραιτηθεί από την παρουσίαση της 91ης απονομής των Όσκαρ. Αιτία τα ομοφοβικά σχόλια που είχε κάνει ο κωμικός στο παρελθόν.

Σε ένα μήνυμά του το 2011, είχε γράψει: “Αν ο γιος μου έρθει στο σπίτι και προσπαθήσει να παίξει με το κουκλόσπιτο που έχουν οι κόρες μου, θα το σπάσω πάνω στο κεφάλι του και θα πω ‘σταμάτα το αυτό γκέι'”. Σε άλλο μήνυμα το 2010 ο Χαρτ σχολίασε τη φωτογραφία του προφίλ κάποιου γράφοντας ότι “μοιάζει με διαφημιστική αφίσα ενός γκέι για το AIDS”.

Το ότι δεν θα παρουσιάσει τα Όσκαρ, το ανακοίνωσε ο ίδιος ο Κέβιν Χαρτ μέσα από τα social media. Πρώτα, ανέβασε video στο λογαριασμό του στο Instagram, λίγο αφού είχε λάβει ένα τηλεφώνημα από τους ανθρώπους της Ακαδημίας Κινηματογράφου. «Μόλις μου τηλεφώνησαν. Μου είπαν “Κέβιν, πρέπει να ζητήσει συγγνώμη για παλιά tweets αλλιώς θα αναγκαστούμε να βρούμε νέο παρουσιαστή“» είπε ο Χαρτ, που τα έβαλε με τα… τρολς του ίντερνετ. Υποστήριξε πως για τα ομοφοβικά tweets έχει μιλήσει, έχει απαντήσει και πως αυτά ανήκουν στο παρελθόν γιατί ο ίδιος έχει αλλάξει.

Συγγνώμη δεν ζήτησε και μοιραία δεν θα είναι ο παρουσιαστής της βραδιάς των Όσκαρ. Και αυτό το ανακοίνωσε επίσης μέσω των social media.

“Επέλεξα να παραιτηθώ από την παρουσίαση της φετινής τελετής των Όσκαρ… και αυτό γιατί δεν θέλω να αποσπάσω την προσοχή από μια βραδιά στην οποία θα μπορούσαν να τιμηθούν τόσοι πολλοί καταπληκτικοί ταλαντούχοι καλλιτέχνες. Ζητώ ειλικρινά συγνώμη από την κοινότητα των ΛΟΑΤ για τα σκληρά λόγια που είχα πει κατά το παρελθόν”. Έγραψε αρχικά.

«Λυπάμαι που πλήγωσα ανθρώπους. Εξελίσσομαι και θέλω να συνεχίσω να το κάνω. Ο στόχος μου είναι να φέρω τους ανθρώπους κοντά και όχι να τους χωρίσω. Πολλή αγάπη και εκτίμηση στην Ακαδημία. Ελπίζω να συναντηθούμε ξανά» ήταν το δεύτερο μήνυμά του.

Η Ακαδημία Κινηματογράφου βρίσκεται πλέον αντιμέτωπη μια ακόμη κρίση, καθώς δέχεται κριτική για την απόφασή της να αναθέσει στον Κέβιν Χαρτ την παρουσίαση της τελετής των Όσκαρ. Και φυσικά γιατί μπαίνει σε θέση απολογούμενου σε ό,τι αφορά στο γεγονός πως επέλεξε έναν άνθρωπο που έχει κάνει τέτοια ομοφοβικά σχόλια, έχει μιλήσει κατά των γκέι και έχει χρησιμοποιήσει ομοφοβική ορολογία και απαράδεκτες εκφράσεις.

Με πληροφορίες και από ΑΠΕ – ΜΠΕ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις