Παρασκευή, 26 Απρ.
14oC Αθήνα

Εκβιαστής και ψεύτης Ερντογάν: Η Ελλάδα βυθίζει βάρκες με γυναικόπαιδα

Εκβιαστής και ψεύτης Ερντογάν: Η Ελλάδα βυθίζει βάρκες με γυναικόπαιδα

Αν του κάνουν τα… χατίρια στη Συρία, η μεταναστευτική κρίση θα λυθεί. Σε έναν ακόμη εκβιασμό, ο Ερντογάν προκαλεί την Ευρώπη, την απειλεί με άνοδο του φασισμού και ζητά σεβασμό των προσφύγων. Αυτός που χτίζει καταυλισμό στην Αδριανούπολη…

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν εξακολουθεί να εκβιάζει την Ευρώπη. Ωμά και χωρίς καμία ντροπή για τις ψεύτικες ελπίδες που δίνει σε χιλιάδες πρόσφυγες, ανοίγοντάς τους τα σύνορα και στέλνοντάς τους είτε στον Έβρο είτε στα ελληνικά νησιά. Και εξακολουθεί να κατηγορεί την Ελλάδα πως βυθίζει βάρκες με πρόσφυγες και αφήνει παιδιά και μανάδες να πεθαίνουν!

Για να δικαιολογήσει τις πράξεις του, ο Ερντογάν επικαλέστηκε το άρθρο 14 της Συνθήκης για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα! «Αποφασίσαμε να ανοίξουμε τα σύνορα σε πρόσφυγες που θέλουν να πάνε στην Ευρώπη μετά την επίθεση σε 36 μάρτυρές μας (σ.σ. σε στρατιώτες που σκοτώθηκαν στη Συρία). Το άρθρο 14 της Συνθήκης για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα που έχει υιοθετηθεί από τον ΟΗΕ αναφέρει: “έχει δικαίωμα ασύλου σε άλλες χώρες και να αντιμετωπίζεται ως πρόσφυγας από αυτές τις χώρες”. Σήμερα, κάθε χώρα που κλείνει τα σύνορά της, προσπαθεί να στείλει πίσω τη βάρκα βυθίζοντας ή χτυπώντας την. Αυτό έκανε η Ελλάδα. Βύθισε βάρκες και άφησε μωρά να πεθάνουν μαζί με τις μανάδες τους», ισχυρίστηκε ο Τούρκος πρόεδρος.

Click4more Έβρος: Ντοκουμέντα για τα επεισόδια! Η στιγμή που Τούρκοι αστυνομικοί ρίχνουν χημικά στους Έλληνες

Και για να τονώσει ακόμη περισσότερο το… εσωτερικό του μέτωπο, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του έδειξε βίντεο με τον Κεμάλ Ατατούρκ, τον ιδρυτή της σύγχρονης Τουρκίας και φυσικά εικόνες από τη Μικρασιατική Καταστροφή… 

Εκβιασμός Ερντογάν: Κάντε μου το χατίρι αλλιώς…

Ο άνθρωπος που άνοιξε τα σύνορα της χώρας του για να πλημμυρίσει με πρόσφυγες και μετανάστες την Ευρώπη και μοιραία την Ελλάδα, εκείνος που εκμεταλλεύεται το μεταναστευτικό για να βγει από τη δύσκολη θέση στη Συρία, καλεί την Ε.Ε. και την Ελλάδα να σεβαστούν τους πρόσφυγες!

Click4more Έβρος: Η Τουρκία στήνει καταυλισμούς στα σύνορα! Το νέο σχέδιο της Άγκυρας (Βίντεο)

«Αν οι ευρωπαϊκές χώρες θέλουν να λυθεί η μεταναστευτική κρίση, τότε πρέπει να υποστηρίξουν την πολιτική και τις ανθρωπιστικές λύσεις της Τουρκίας στη Συρία» είπε ο Ερντογάν μιλώντας την Τετάρτη (04.02.2020) στους βουλευτές του κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP).  

Ο πρόεδρος της Τουρκίας δεν δίστασε να παίξει ακόμη και το χαρτί του φασισμού στην Ευρώπη. «Για τις Ευρωπαϊκές χώρες, όπου τα βήματα του φασισμού ακούγονται ολοένα και περισσότερο κάθε μέρα που περνά, η κατάσταση αυτή (η μεγαλύτερες μεταναστευτικές ροές) θα είναι μια πραγματική καταστροφή. Ελπίζουμε ότι αυτή η κατάσταση θα οδηγήσει την Ε.Ε. να δει την αλήθεια και να δώσει την απαραίτητη στήριξη στη χώρα μας».

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις