Κόσμος

Ελ Σαλβαδόρ: Βρέθηκε ομαδικός τάφος με τουλάχιστον 11 πτώματα

Μπροστά σε ένα φρικτό θέαμα βρέθηκαν οι αρχές στο Ελ Σαλβαδόρ, βρέθηκε ομαδικός τάφος με τουλάχιστον 11 πτώματα. Την είδηση έκαναν γνωστή οι εισαγγελείς.
Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Τα πτώματα που εντοπίστηκαν σε περιοχή ανατολικά του Σαν Σαλβαδόρ, της πρωτεύουσας της χώρας, πιστεύεται πως ανήκουν σε θύματα της συμμορίας Μάρα Σαλβατρούτσα (MS-13), ανθρώπους οι οποίοι είχαν εξαφανιστεί μεταξύ του 2017 και του 2018.

Μετά από έρευνα για την συγκεκριμένη υπόθεση, συνολικά 128 ύποπτοι, πρόσωπα που φέρονται να ανήκουν στη συμμορία έχουν συλληφθεί.

Συνεχίζεται, πάντως, η έρευνα για τον εντοπισμό αγνοουμένων στην περιοχή γύρω από το Ιλοπάνγκο, λίγα χιλιόμετρα ανατολικά της πρωτεύουσας του Ελ Σαλβαδόρ..

Οι ομάδες που διενεργούν την έρευνα αναμένουν να εντοπίσουν εξάλλου τα πτώματα τεσσάρων αστυνομικών οι οποίοι είχαν εξαφανιστεί το 2016, σύμφωνα με την εφημερίδα La Prensa Grafica.

Σύμφωνα με όσα είπε ο γενικός εισαγγελέας Ραούλ Μελάρα σε δημοσιογράφους, η έρευνα για τον εντοπισμό αγνοουμένων αποτελεί προτεραιότητα για τη νέα κυβέρνηση του προέδρου Ναγίμπ Μπουκέλε.

Αξίζει να σημειωθεί πως μόνο πέρυσι, πάνω από 3.000 πρόσωπα δηλώθηκε στις αρχές ότι έχουν εξαφανιστεί στο Ελ Σαλβαδόρ.

Ο Μπουκέλε — ο οποίος ανέλαβε την εξουσία την 1η Ιουνίου — έχει δεσμευθεί ότι θα συντρίψει τις μάρας, τις βίαιες συμμορίες των δρόμων, μέσα σε τέσσερα χρόνια. Κατά εκτιμήσεις των αρχών, τα μέλη των μάρας υπολογίζεται ότι είναι περίπου 70.000.

Ενας, άλλωστε, από τους υψηλότερους δείκτες ανθρωποκτονιών στον κόσμο καταγράφεται στο Ελ Σαλβαδόρ. Πέρυσι ο δείκτης αυτός ανήλθε σε 51 ανά 100.000 κατοίκους — και αυτό παρότι ήταν υποδιπλάσιος εκείνου που κατέγραφαν οι αρχές τρία χρόνια νωρίτερα.

Η κεντρική Αμερική γενικά θεωρείται μια από τις περιοχές που αντιμετωπίζουν τα οξύτερα προβλήματα λόγω της βίας των συμμοριών του οργανωμένου εγκλήματος στον πλανήτη. Εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι εγκαταλείπουν τις χώρες της περιφέρειας αυτής κάθε χρόνο για να σωθούν από τη βία και την ανέχεια· οι περισσότεροι προσπαθούν να φθάσουν στις ΗΠΑ μέσω του Μεξικού.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ισραήλ: Ο Άιζενκοτ ζητά εντολή σχηματισμού κυβέρνησης – «Σημαντική πρόοδος» στις διαπραγματεύσεις
Οι πολιτικές δυνάμεις που συμμετέχουν στο μπλοκ καλύπτουν ένα ευρύ ιδεολογικό φάσμα, από την Αριστερά έως την εθνικιστική Δεξιά, γεγονός που καθιστά τις διαπραγματεύσεις ιδιαίτερα σύνθετες
Ισραήλ
Μερτς: Οι μουσουλμάνοι που δεν αναγνωρίζουν την ευθύνη μας για το Ολοκαύτωμα να φύγουν από τη Γερμανία
Ο Μερτς επανέλαβε δήλωση του Ρίχαρντ φον Βάιτσεκερ το 1985 ότι «οι νέοι δεν φέρουν ευθύνη για όσα συνέβησαν τότε, φέρουν όμως ευθύνη για το πώς αυτά θα αποτυπωθούν στην Ιστορία»
Ο Γερμανός καγκελάριος, Friedrich Merz
Πρόκληση Φιντάν από τα Κατεχόμενα: Μόνη λύση δύο κράτη στο νησί – Παράνομη η επίσκεψη λέει η Λευκωσία
«Η επίσκεψη αυτή αποτελεί μία ακόμη πρόκληση, που προστίθεται στις συνεχιζόμενες παραβιάσεις της κυριαρχίας, της ανεξαρτησίας και της εδαφικής ακεραιότητας της Κυπριακής Δημοκρατίας από την Τουρκία»
Χακάν Φιντάν
Προκαλεί το τουρκικό ΥΠΕΞ για την ηλεκτρική διασύνδεση Ελλάδας – Κύπρου: «Άκυρες οι NAVTEX, δεν έχουμε δώσει ακόμη άδεια»
Η Άγκυρα επικαλείται τα όρια που έχει γνωστοποιήσει στα Ηνωμένα Έθνη από τις 18 Μαρτίου 2020 - Ελληνικές διπλωματικές πηγές: Σαφές το διεθνές δίκαιο της θάλασσας
Στο λιμάνι του Ηρακλείου κατέπλευσε το πρωί της Τρίτης 27 Οκτωβρίου το γαλλικό πλοίο ABEILLE MARENGO, ενόψει των υποθαλάσσιων ερευνών για το έργο Great Sea Interconnector. Tο γαλλικό πλοίο αναμένεται να αποτελέσει τη βάση για τις προπαρασκευαστικές εργασίες που συνδέονται με την ηλεκτρική διασύνδεση Κρήτης - Κύπρου στην Ανατολική Μεσόγειο.  Τρίτη 27 Οκτωβρίου 2026 (ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΡΑΠΑΝΗΣ 156