Τρίτη, 30 Απρ.
20oC Αθήνα

Ελ Τσάπο: Η φυλακή που κρατείται «είναι χειρότερη από τον θάνατο»  – Δεν έχει αποδράσει κανείς

Ελ Τσάπο: Η φυλακή που κρατείται «είναι χειρότερη από τον θάνατο»  – Δεν έχει αποδράσει κανείς

Αυτή η φυλακή δεν είναι σαν όλες τις άλλες… Είναι το «Αλκατράζ των Βράχων» ή όπως είπε ένας πρώην διευθυντής της «χειρότερη από τον θάνατο» και σε αυτή κρατείται ο Ελ Τσάπο.

Ο λόγος για την ADX Florence, την φυλακή με την υψηλότερη ασφάλεια στην Αμερική και από την οποία δεν έχει δραπετεύσει κανείς. Ούτε ο μετρ των αποδράσεων Ελ Τσάπο, ο οποίος δύο φορές κατά το παρελθόν είχε ξεγελάσει τους πάντες δραπεύοντας από φυλακές υψίστης ασφαλείας.

Ο χαρακτηρισμός που της  έδωσε πρώην διευθυντής ότι είναι «χειρότερη από τον θάνατο» την περιγράφει με τον καλύτερο τρόπο.

Η φυαλκή άνοιξε τις πύλες της το 1995 με στόχο να μπορούν να απομονωθούν οι πιο βίαιοι και σκληροί κρατούμενοι, συχνά δολοφόνοι και τρομοκράτες, με τρόπο που να είναι όλοι ασφαλείς.

Η σπίθα για τη δημιουργία της συγκεκριμένης φυλακής ήρθε όταν τα μέλη της νεοναζιστικής συμμορίας Aryan Brotherhood Thomas Silverstein και Clayton Fountain μαχαίρωσαν μέχρι θανάτου δύο αστυνομικούς στο σωφρονιστικό ίδρυμα των Ηνωμένων Πολιτειών το 1983.

Τα μέτρα ασφαλείας ειναι τεράστια, καθώς 13 μεγάλοι πύργοι περιβάλλουν και ελέγχουν όλη τη φυλακή. Το συγκεκριμένο σωφρονιστικό κατάστημα φιλοξενεί έως και 490 κρατούμενους που διαμένουν σε τσιμεντένια κελιά διαστάσεων 7 επί 12.

Σύμφωνα με έκθεση του Παρατηρητηρίου των φυλακών, τα κελιά έχουν επίσης τα δικά τους ντους για να αποφεύγεται η επαφή των κρατουμένων μεταξύ τους.

 

 

 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις