Κόσμος

Ελάχιστες οι πιθανότητες συνάντησης Τραμπ – Κιμ στη διάρκεια της περιοδείας του Αμερικανού Προέδρου στην Ασία

Αντιθέτως, ο Τραμπ θέλει να μιλήσει με τον Κινέζο Πρόεδρο, Σι Τζινπίνγκ κυρίως για τις εμπορικές σχέσεις των χωρών τους
Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

«Δεν είναι στο πρόγραμμα» της περιοδείας του Ντόναλντ Τραμπ στην Ασία μία συνάντηση με τον ηγέτη της Βόρειας Κορέας, Κιμ Γιονγκ Ουν, όπως δήλωσε Αμερικανός αξιωματούχος αργά χθες (24.10.2025) το βράδυ ώρα Ελλάδας.

Παρά τις εικασίες που διατυπώνονταν τις τελευταίες ημέρες, ένα ραντεβού του Ντόναλντ Τραμπ με τον Κιμ Γιονγκ Ουν «δεν είναι στο πρόγραμμα» της περιοδείας του Ρεπουμπλικάνου Προέδρου, ανέφερε ένας Αμερικανός αξιωματούχος.

«Ο Πρόεδρος, ασφαλώς, έχει εκφράσει την πρόθεσή του να συναντηθεί με τον Κιμ στο εγγύς μέλλον. Κάτι τέτοιο δεν περιλαμβάνεται στο πρόγραμμα αυτού του ταξιδιού», είπε στους δημοσιογράφους ο αξιωματούχος που ζήτησε να τηρηθεί η ανωνυμία του.

 

Ο Τραμπ αναμένεται στις 29 Οκτωβρίου στη Νότια Κορέα για τη σύνοδο της Οικονομικής Συνεργασίας Ασίας-Ειρηνικού (APEC). Αμερικανικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι στελέχη της κυβέρνησής του συζητούσαν ιδιωτικά την οργάνωση μίας συνάντησης μεταξύ του ιδίου και του Κιμ Γιονγκ Ουν.

Κατά την πρώτη θητεία του Τραμπ  είχαν γίνει συνολικά τρεις συναντήσεις: Μία τον Ιούνιο του 2018 στη Σιγκαπούρη, η δεύτερη τον Φεβρουάριο του 2019 στο Βιετνάμ και η τρίτη τον Ιούνιο της ίδιας χρονιάς στα σύνορα της Νότιας με τη Βόρεια Κορέα.

 

Εξάλλου, ενημερώνοντας τους δημοσιογράφους ενόψει της περιοδείας του Τραμπ στην Ασία, ο αξιωματούχος είπε ότι ο Τραμπ θέλει να μιλήσει με τον Κινέζο Πρόεδρο, Σι Τζινπίνγκ κυρίως για τις εμπορικές σχέσεις των χωρών τους. Η Ουάσινγκτον ανησυχεί κυρίως για «ορισμένες ενέργειες που ανακοίνωσε η Κίνα τις τελευταίες δύο εβδομάδες, οι οποίες πραγματικά απειλούν την παγκόσμια οικονομική σταθερότητα».

Πρόσφατα το Πεκίνο ανακοίνωσε ότι θα προχωρήσει σε σαρωτικούς ελέγχους στις εξαγωγές σπάνιων γαιών.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Πολιτική θύελλα στην Τουρκία μετά την καθαίρεση του Οζγκιούρ Οζέλ: Δεν παραδίδει την ηγεσία του CHP και καλεί σε «αντίσταση» – «Δεν πάω πουθενά»
Ο αρχηγός της τουρκικής αντιπολίτευσης μιλά για «απόπειρα πραξικοπήματος» κατά του κόμματος και προαναγγέλλει μαζικές κινητοποιήσεις - Την ηγεσία αναλαμβάνει ξανά ο τέως πρόεδρος, Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου
Ο πρόεδρος του CHP, Οζγκιούρ Οζέλ
Washington Post: Οι ΗΠΑ έχασαν τα μισά αντιπυραυλικά τους αποθέματα για να προστατεύσουν το Ισραήλ
Tο Ιράν φέρεται να έχει εξουδετερώσει πάνω από 24 μη επανδρωμένα αεροσκάφη τύπου MQ-9 Reaper, τα οποία χρησιμοποιούσαν οι αμερικανικές ένοπλες δυνάμεις από την αρχή της σύγκρουσης
Τα αναχαιτιστικά THAAD των ΗΠΑ
Οι ελπίδες για συμφωνία Τραμπ – Ιράν «απογείωσαν» τη Wall Street που έκλεισε με ιστορικό ρεκόρ
Οι επενδυτές »βλέπουν» προοπτικές συμφωνίας μεταξύ Ουάσινγκτον και Τεχεράνης για τη λήξη της σύρραξης και την αποκατάσταση των ενεργειακών ροών μέσω των κρίσιμων Στενών του Ορμούζ
Wall Street