Παρασκευή, 29 Μαρ.
23oC Αθήνα

Ελεύθερη η γυναίκα που κατηγορήθηκε για τη δολοφονία του αδερφού του Κιμ Γιονγκ ουν

Ελεύθερη η γυναίκα που κατηγορήθηκε για τη δολοφονία του αδερφού του Κιμ Γιονγκ ουν
Φωτογραφία Reuters

Ελεύθερη να επιστρέψει στη χώρα της είναι η Σίτι Αΐσγιαχ, η γυναίκα που κατηγορήθηκε για εμπλοκή στη δολοφονία του Κιμ Γιονγκ Ναμ, ετεροθαλούς αδερφού του ηγέτη της Βόρειας Κορέας, Κιμ Γιονγκ Ουν.

Νωρίς το πρωί της Δευτέρας (11.03.2019), η Σίτι Αΐσγιαχ, η μια από τις δυο γυναίκες που είχαν συλληφθεί και κατηγορούνταν για το θάνατο του αδερφού του Κιμ Γιονγκ Ουν, αφέθηκε ελεύθερη και αναχώρησε από τη Μαλαισία για την πατρίδα της, την Ινδονησία.

Οι αρχές της Μαλαισίας έκαναν δεκτό το αίτημα των ινδονησιακών αρχών και απέσυραν τις κατηγορίες κατά της νεαρής γυναίκας για τη δολοφονία του Κιμ Γιονγκ Ναμ τον Φεβρουάριο του 2017, στο διεθνές αεροδρόμιο της Κουάλα Λουμπούρ.

Την ανακοίνωση πως αποσύρθηκαν οι κατηγορίες και η Σίτι Αΐσγιαχ αφήνεται ελεύθερη έκανε ο γενικός εισαγγελέας της Μαλαισίας, Τόμι Τόμας. Την απόφαση να αποσυρθούν οι κατηγορίες σε βάρος της πήρε δικαστήριο της χώρας.

Η Σίτι Αΐσγιαχ και η Ντόαν Θι Χουόνγκ, από το Βιετνάμ, κατηγορήθηκαν πως έριξαν στο πρόσωπο του ετεροθαλούς αδερφού του Κιμ Γιονγκ Ουν το νευροπαραλητικό VX, ενώ εκείνος περίμενε στο διεθνές αεροδρόμιο της Κουάλα Λουμπούρ την πτήση του για το Μακάο. Ο άτυχος άνδρας πέθανε μέσα σε 20 λεπτά.

Φωτογραφία Reuters

Σύμφωνα με όσα υποστήριξαν και οι δυο, έπεσαν θύματα πρακτόρων από τη Βόρεια Κορέα, που τις έπεισαν ότι έπαιζαν σε… τηλεοπτική φάρσα για εκπομπή από την Ιαπωνία. Ισχυρίστηκαν ότι πίστευαν ότι αυτό που ανάγκασαν τον Κιμ Γιονγκ Ναμ να μυρίσει ήταν κολώνια και τίποτα περισσότερο.

Η Σίτι βρέθηκε το πρωί της Δευτέρας, μετά την απόφαση του ανωτάτου δικαστηρίου στην Κουάλα Λουμπούρ, στην πρεσβεία της Ινδονησίας. Με μια μπορντό μαντήλα στο κεφάλι, ένα μαύρο παντελόνι και χλωμή, η νεαρή γυναίκα μπήκε στην πρεσβεία συνοδευόμενη από τον πρέσβη της Ινδονησίας στη Μαλαισία και άλλους αξιωματούχους.

Η νεαρή γυναίκα δεν μπορούσε να συγκρατήσει τα δάκρυά της όταν μίλησε στους δημοσιογράφους. «Είμαι πολύ ευτυχισμένη, δεν περίμενα την απελευθέρωσή μου» είπε και ευχαρίστησε τις αρχές της χώρας της για τη βοήθεια και την κυβέρνηση της Μαλαισίας. Όπως είπε, το πρώτο πράγμα που θέλει μόλις γυρίσει στην Ινδονησία είναι να δει την οικογένειά της.

Με πληροφορίες από Guardian

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις