Τρίτη, 23 Απρ.
22oC Αθήνα

Ελεύθερο το πρωτοπαλίκαρο του Εσκομπάρ! Σκότωσε 250 ανθρώπους, κυκλοφορεί σαν λαϊκός ήρωας [vid]

Ελεύθερο το πρωτοπαλίκαρο του Εσκομπάρ! Σκότωσε 250 ανθρώπους, κυκλοφορεί σαν λαϊκός ήρωας [vid]

Ένα εκπληκτικό ντοκιμαντέρ του Russia Today, παρουσιάζει το πρωτοπαλίκαρο του μεγαλύτερο εμπόρου ναρκωτικών όλων των εποχών, Πάμπλο Εσκομπάρ.

“Το όνομά μου είναι Τζον Χάιρο Βελάσκες Βάσκες ή Ποπάι”. Ήμουν ο έμπιστος εκτελεστής του Πάμπλο Εσκομπαρ. Σκότωσα περισσότερους από 250 ανθρώπους, με τα χέρια μου. Η οργάνωσή μας, σκότωσε περισσότερους από 50.000. Πρόσφατα αφέθηκα ελεύθερος. Ήμουν επαγγελματίας δολοφόνος. Σκότωνα για τα λεφτά. Σκότωνα όμως και από αγάπη και σεβασμό για τον Πάμπλο Εσκομπάρ.”. Κάπως έτσι συστήνεται στο κοινό, ο Βελάσκες ή Ποπάι, στην έναρξη του ντοκιμαντέρ.

Όπως αναφέρει το Russia Today: “Δεν συναντάς συχνά έναν άνδρα που έχει αφαιρέσει περισσότερες από 250 ζωές και έχει συμμετάσχει στον βασανισμό και την εκτέλεση πολλών ακόμα χιλιάδων. Είναι ακόμα πιο σπάνιο να συναντάς αυτόν τον άνθρωπο στο φως της ημέρας και εκείνος να απολαμβάνει την εκτίμηση του πληθυσμού. Ο Τζον Χάιρο Βελάσκες Βάσκες ή Ποπάι, είναι διάσημος στο Μεντεγίν της Κολομβίας. Την δεκαετία του 1980, η πόλη βρισκόταν υπό τον έλεγχο του διάσημου Πάμπλο Εσκομπάρ και του περίφημου καρτέλ ναρκωτικών.

Το καρτέλ του Μεντεγίν, το οποίο έδρασε από τα μέσα της δεκαετίας του 1970 ως τις αρχές εκείνης του 1990, φτάνοντας στο μέγιστο της δύναμής του την περίοδο που ήταν πιο δυνατό ακόμα και από την ίδια την κυβέρνηση της Κολομβίας. Το Καρτέλ έβγαλε δεκάδες δισεκατομμύρια δολάρια παράγοντας και προωθώντας κοκαΐνη αλλά και διαπράτοντας δεκάδες χιλιάδες δολοφονίες, κάποιες εκ των οποίων τρομοκρατώντας ολόκληρη την Κολομβία. Ο Πάμπλο Εσκομπάρ βρέθηκε να είναι ο πλουσιότερος και πιο δυνατός έμπορος ναρκωτικών του κόσμου.

Στη διάρκεια της εκγληματικής του καριέρας, ο Ποπάει κατ’ εντολή του Εσκομπάρ απήγαγε, βασάνισε, σκότωσε και ακρωτηρίασε. Έβαλε βόμβες και τρομοκράτησε χιλιάδες, από ανθρώπους της επιβολής του νόμου μέχρι ανταγωνιστές. Πολλοί αθώοι πολίτες θεωρήθηκαν παράπλευρη απώλεια στον πόλεμο των ναρκωτικών.

Ο ίδιος πιστεύει ότι πλήρωσε το τίμημα για την δράση του. Αποφυλακίστηκε έπειτα από 23 χρόνια και πλέον είναι ελεύθερος. Η εξειδίκευσή του στο έγκλημα του εξασφαλίζει δουλειές σε δημοφιλή τηλεοπτικά σόου αλλά και κινηματογραφικές ταινίες. Κάποιοι μάλιστα – κυρίως όσοι δεν επηρεάστηκαν από τα εγκλήματά του- τον αντιμετωπίζουν σαν σταρ του σίνεμα.”

Δείτε το μοναδικό ντοκιμαντέρ:

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε