Παρασκευή, 26 Απρ.
15oC Αθήνα

Βασίλισσα Ελισάβετ: Από Ιησού και Brexit μέχρι Μέγκαν και Εθνική Αγγλίας στο μήνυμά της!

Βασίλισσα Ελισάβετ: Από Ιησού και Brexit μέχρι Μέγκαν και Εθνική Αγγλίας στο μήνυμά της!
Instagram: theroyalfamily

Παραδοσιακό αλλά και πρωτότυπο το περιεχόμενο του καθιερωμένου τηλεοπτικού μηνύματος που παρουσίασε η Βασίλισσα Ελισάβετ και μεταδόθηκε τα Χριστούγεννα.

Η 92χρονη Ελισάβετ επισήμανε την αξία του σεβασμού αλλά και της ευγένειας, στο μήνυμά της, το οποίο μαγνητοσκοπήθηκε στο Παλάτι του Μπάκινγχαμ στις 12 Δεκεμβρίου.

Με έναν σαφή υπαινιγμό για τις πολιτικές αντιδράσεις που προκαλεί στο Ηνωμένο Βασίλειο το Brexit, η μονάρχης κάλεσε τους Βρετανούς να γεφυρώσουν τις “πιο βαθιά εδραιωμένες διαφορές”, στέλνοντας μήνυμα εθνικής ενότητας.

Ακόμα και με τις πιο βαθιά εδραιωμένες διαφορές, το να συμπεριφερόμαστε στον άλλο με σεβασμό και ως συνάνθρωπο είναι πάντοτε ένα καλό πρώτο βήμα προς μεγαλύτερη κατανόηση, τόνισε η Ελισάβετ.

Παράλληλα, κατά τη διάρκεια της μετάδοσης του μηνύματος από τη βρετανική τηλεόραση προβάλλονταν και εικόνες από σημαντικά γεγονότα του 2018.

Οι τηλεθεατές είδαν στιγμιότυπα από την πορεία της ποδοσφαιρικής ομάδας της εθνικής Αγγλίας στα ημιτελικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου μέχρι τους γάμους του πρίγκιπα Χάρι και της πριγκίπισσας Ευγενίας.

Παρουσιάστηκαν πλάνα του λαμπερού γάμου του Χάρι και της Μέγκαν, καθώς και τις στιγμές που το ζευγάρι αντάλλασσε φιλιά στο παρεκκλήσι του Αγίου Γεωργίου στο Κάστρο του Windsor.

Η βασίλισσα Ελισάβετ, ήταν καθισμένη στο γραφείο της, μπροστά από το τζάκι, με το στολισμένο χριστουγεννιάτικο δέντρο και ένα πιάνο – ιστορικό κειμήλιο στο βάθος.

Πάνω στο γραφείο φαίνεται μία φωτογραφία του 1948 με τον σύζυγό της πρίγκιπα Φίλιππο και την ίδια να κρατά τον τον πρωτότοκο γιο τους και διάδοχο του θρόνου, πρίγκιπα Κάρολο.

Με αφορμή την συμπλήρωση 100 ετών της θρυλικής RAF, η Βασίλισσα υπογράμμισε: “Χρωστάμε στην Πολεμική Αεροπορία και σε όλες τις ένοπλες δυνάμεις μας βαθύτατη ευγνωμοσύνη”.

Αναφέρθηκε επίσης στις θυσίες των χιλιάδων Βρετανών που έχασαν τη ζωή τους στη μάχη της Γιουτλάνδης το 1916 στον Α’ Παγκόσμιο Πόλεμο κατά τη διάρκεια της οποίας υπηρέτησε ο πατέρας της Ελισάβετ.

Η εκπομπή τελείωσε όπως είχε αρχίσει, με τραγούδι από τη χορωδία του King’s College, Cambridge, τον Εθνικό Ύμνο και το κομμάτι Once In Royal David’s City.

Η Ελισάβετ φορούσε ένα μεταξωτό και δαντελωτό φόρεμα, ραμμένο από την Angela Kelly, το οποίο έφερε και μία καρφίτσα από χρυσό, ρουμπίνι και διαμάντι, δώρο από τον σύζυγό της πρίγκιπα Φίλιππο το 1966.

Άκρως εντυπωσιακό ήταν το φόντο: ένα επιχρυσωμένο πιάνο, κατασκευασμένο για τη Βασίλισσα Βικτόρια το 1856!

πηγή: Daily Mail

 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις