Πέμπτη, 25 Απρ.
22oC Αθήνα

Ελλάς-Γαλλία… συμμαχία! – Ολάντ: Κανένα σχέδιο για έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ

ΦΩΤΟ REUTERS
ΦΩΤΟ REUTERS

Έναν σύμμαχο στο πρόσωπο του Φρανσουά Ολάντ βρήκε η Ελλάδα, με τον Γάλλο πρόεδρο να διαψεύδει κατηγορηματικά τα περί προετοιμασίας για έξοδο της χώρας μας από το ευρώ.

«Στη Γαλλία δεν υφίσταται κανένα σχέδιο προετοιμασίας για το ενδεχόμενο εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ», ξεκαθάρισε ο Ολάντ, κατά τη διάρκεια της συνέντευξης που παραχώρησε λίγο μετά τη λήξη του άτυπου Ευρωπαϊκού Συμβουλίου στις Βρυξέλλες.

Ο Ολάντ τόνισε ότι η Γαλλία δεν κάνει τέτοιου είδους υποθέσεις, για τον απλό λόγο ότι επιθυμεί και ευνοεί την παραμονή της Ελλάδας στη ζώνη του ευρώ.

Ο Γάλλος πρόεδρος επεσήμανε ότι θα επιμείνει στην άμεση αποδέσμευση διαθέσιμων πόρων των διαρθρωτικών ταμείων με στόχο την τόνωση της ανάπτυξης στην Ελλάδα. «Η Ελλάδα, εκτός από υποχρεώσεις, έχει δικαίωμα σε μια προοπτική ανάπτυξης», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Σε ό,τι αφορά την ιδέα θέσπισης ευρωομολόγου, η οποία συζητήθηκε στο αποψινό Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, ο Φρανσουά Ολάντ επισήμανε ότι για τη Γαλλία αποτελούν σημείο εκκίνησης, ενώ για τη Γερμανία σημείο κατάληξης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

«Ψηφίστε λογικά και κάντε όσα υποσχεθήκατε» – Ξεκάθαρο το ευρωπαϊκό μήνυμα προς την Αθήνα – Στήριξη από Ολάντ: Η Ελλάδα δε φεύγει από το ευρώ!

Πικραμμένος: καμία συζήτηση για έξοδο της Ελλάδας

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε