Δευτέρα, 20 Μαΐ
25oC Αθήνα

Έλληνας εστιάτορας ζήτησε από το Μαντάμ Τισό κέρινο ομοίωμα της… Μέρκελ

Άνγκελα Μέρκελ

Ο Αλέξης Βαΐου μας είχε απασχολήσει τον Μάιο, όταν είχε εφεύρει μια μάσκα με φερμουάρ. Τώρα, επανέρχεται στη δημοσιότητα για ένα (μάλλον ασυνήθιστο) αίτημα προς το Μουσείο της Μαντάμ Τισό! Ένα αίτημα που περιλαμβάνει την… Άνγκελα Μέρκελ.

Ο Αλέξης Βαΐου είναι ιδιοκτήτης εστιατορίου στο Bremerhaven (Μπρέμερχαφεν) της Γερμανίας. Είναι φαν της Άνγκελα Μέρκελ τόσο πολύ που παρήγγειλε από το Μουσείο της Μαντάμ Τισό στο Λονδίνο ένα κέρινο ομοίωμα της Γερμανίδας καγκελαρίου.

Τι να το κάνει θα αναρωτηθεί κανείς. Θα πάρει την κέρινη Μέρκελ και θα την τοποθετήσει στο εστιατόριό του.

Click4more Η «έξυπνη» μάσκα με φερμουάρ που έφτιαξε Έλληνας ομογενής και έχει στο γραφείο της η Μέρκελ!

Ο Αλέξης Βαΐου είναι μεγάλος θαυμαστής της Άνγκελα Μέρκελ, στην οποία μάλιστα χάρισε ένα πορτρέτο της σε μια από τις επισκέψεις της στην πόλη – λιμάνι με τους περίπου 113.000 κατοίκους.

Σύμφωνα με δημοσίευμα για το θέμα της γερμανικής ειδησεογραφικής ιστοσελίδας butenunbinnen.de, το οποίο μάλιστα ανέβασε στο twitter ο Γερμανός πρέσβης στην Ελλάδα Ερνστ Ράιχελ, ο Έλληνας εστιάτορας έχει κάνει ήδη την παραγγελία και περιμένει να τού παραδοθεί σε δυο μήνες.

 

Προκειμένου, μάλιστα, να γεφυρώσει αυτό το χρονικό κενό, ο Αλέξης Βαΐου παρήγγειλε δύο φιγούρες της Άνγκελα Μέρκελ από χαρτόνι καθώς, όπως λέει, είναι πολύ σημαντικό να δείξει τη στήριξή του στην καγκελάριο, η οποία έχει προκαλέσει την ενόχληση συναδέλφων του μετά την απόφαση για κλείσιμο των εστιατορίων λόγω πανδημίας.

Αν και δεν αποκαλύπτει το ακριβές κόστος, λέει πως βλέπει την κίνησή του αυτή κι ως ένα είδος επένδυσης καθώς τώρα που η Άνγκελα Μέρκελ είναι ακόμη καγκελάριος το κόστος ενός κέρινου ομοιώματός της είναι χαμηλότερο απ’ ό,τι μετά την αποχώρησή της από την πολιτική.

«Τώρα ακόμη είναι χαμηλότερο. Αλλά όταν δεν θα είναι καγκελάριος, η τιμή θα αυξηθεί. Ο Ομπάμα τώρα κοστίζει 13.000 ευρώ, η Μέρκελ είναι χαμηλότερα», ανέφερε στη γερμανική ειδησεογραφική ιστοσελίδα ο Αλέξης Βαΐου.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις