Παρασκευή, 19 Απρ.
20oC Αθήνα

Έλληνας μετανάστης νεκρός σε κρατητήριο του Βούπερταλ – Θύμισε Φλόιντ η σύλληψή του

Διπλωματικές πηγές για θάνατο Έλληνα στο Βούπερταλ: Περιμένουμε από τη Γερμανία να βρει από τι πέθανε

Μυστήριο καλύπτει τις συνθήκες θανάτου ενός 25χρονου Έλληνα μετανάστη στη Γερμανία. Ο Γιώργος Ζαντιώτης άφησε την τελευταία του πνοή μέσα σε κρατητήριο στο Βούπερταλ.

Η επίσημη εκδοθεί των αρχών του Βούπερταλ είναι πως ο 25χρονος Έλληνας έχασε τις αισθήσεις του, μέσα στο κελί όπου κρατούνταν την ώρα που γιατρός του έπαιρνε δείγμα αίματος προκειμένου να διαπιστωθεί αν είχε κάνει χρήση ναρκωτικών. Ωστόσο, στα social media γίνεται αναφορά για αστυνομική βία και το βίντεο από τη σύλληψή του θυμίζει πολύ τη σύλληψη του Τζορτζ Φλόιντ!

Ήταν 2 Νοεμβρίου όταν η αστυνομία κλήθηκε έξω από ένα κλαμπ του Βούπερταλ ύστερα από τηλεφώνημα για καυγά ανάμεσα σε έναν άνδρα και μια γυναίκα. Πληροφορίες αναφέρουν πως η γυναίκα είναι η μεγαλύτερη αδερφή του.

Το βίντεο που δείχνει τη στιγμή της σύλληψης έκανε share και ο Γερμανός δημοσιογράφος Sebastian Weiermann. Στο βίντεο φαίνονται αστυνομικοί να κρατούν στο έδαφος τον άνδρα, πιέζοντάς τον ενώ είναι μπρούμυτα και μια γυναίκα να φωνάζει πως αυτό που κάνουν δεν είναι σωστό.

Δείτε το σοκαριστικό βίντεο

Με το hashstag #GiorgouZantioti πολλοί ήταν εκείνοι που σχολίασαν το θάνατο του 25χρονου Έλληνα και ανέφεραν πως πρόσφατα είχε κάνει εγχείρηση στο στομάχι, ενώ αναφέρεται και πως τη στιγμή της σύλληψης οι αστυνομικοί τον πάτησαν στο κεφάλι.

Για τον μυστήριο θάνατο του Γιώργου Ζαντιώτη στα κρατητήρια του Βούπερταλ έχει ξεκινήσει έρευνα από την αστυνομία του Χάγκεν, σύμφωνα με το grland.info.

Η εισαγγελία του Βούπερταλ σε ανακοίνωσή της την Κυριακή (07.11.2021, δηλαδή πέντε (!) μέρες μετά το περιστατικό) αναφέρει ότι ο 25χρονος Έλληνας μετανάστης πέθανε ενώ γιατρός του έπαιρνε αίμα για δειγματοληπτικό έλεγχο και πως η ιατροδικαστική εξέταση δεν αποκάλυψε κανένα στοιχείο βίας ή εγκληματικής ενέργειας. Σύμφωνα με την έρευνα, ο θάνατός του προκλήθηκε πιθανότατα από υποκείμενη ασθένεια σε συνδυασμό με την κατανάλωση ναρκωτικών.

Το βίντεο από τη στιγμή της σύλληψης προκάλεσε σάλο στα social media, αφού πολλοί ήταν εκείνοι που είδαν ομοιότητες με τη στιγμή της δολοφονίας του Τζορτζ Φλόιντ, με τους αστυνομικούς να πιέζουν στο έδαφος τον 25χρονο Έλληνα και να μην ακούν τις εκκλήσεις να σταματήσουν.

Η αστυνομία ισχυρίζεται ότι ο 25χρονος Έλληνας μετανάστης, όταν έφτασαν οι αστυνομικοί στο σημείο του καυγά, επιτέθηκε ξαφνικά σε μια γυναίκα αστυνομικό και προσπάθησε να την τραβήξει στο έδαφος και πως τραυμάτισε δυο αστυνομικούς. Ένας άλλος αστυνομικός προσπάθησε στη συνέχεια να τον εξουδετερώσει αλλά, σύμφωνα πάντα με όσα ισχυρίζεται η αστυνομία του Βούπερταλ, με τη βοήθεια άλλων αστυνομικών τον ακινητοποίησαν.

Οι αστυνομικοί ισχυρίζονται επίσης ότι ο 25χρονος ήταν υπό την επήρεια αλκοόλ και ναρκωτικών.

Η αστυνομική διεύθυνση του Χάγκεν διεξάγει έρευνα για το θάνατο του 25χρονου Έλληνα μετανάστη, η οποία, σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται το grland.info, δεν στρέφεται κατά των εμπλεκόμενων αστυνομικών. Η εισαγγελία του Βούπερταλ ερευνά επίσης ένα άγνωστο πρόσωπο που φέρεται να έδωσε τα ναρκωτικά στον 25χρονο.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις