Σάββατο, 20 Απρ.
14oC Αθήνα

Έλληνας της Σρι Λάνκα: Εξτρίμ οι εικόνες από την πρωθυπουργική κατοικία – Φοιτητές έκαναν πλάκα

Έλληνας της Σρι Λάνκα: Εξτρίμ οι εικόνες από την πρωθυπουργική κατοικία – Φοιτητές έκαναν πλάκα
Reuters

Ένας Έλληνας μόνιμος κάτοικος της Σρι Λάνκα περιγράφει όλα όσα έχουν διαδραματιστεί τις τελευταίες μέρες στη χώρα, λέγοντας πως οι εικόνες μέσα από την πρωθυπουργική κατοικία ήταν στην πραγματικότητα φοιτητές που έκαναν πλάκα και τόνισε πως δεν προκλήθηκε καμία φθορά.

Μιλώντας στην τηλεόραση της ΕΡΤ, ο έλληνας Μιλτιάδης Ντενεδιώτης, μόνιμος κάτοικος της Σρι Λάνκα είπε: «Οι εικόνες που είδαμε μέσα από την Πρωθυπουργική Κατοικία είναι… εξτρίμ και δεν είναι έτσι όπως τα δείχνουν… ».

«Έγινε μία μεγάλη συγκέντρωση, περίπου 150.00 άτομα, που είχαν έρθει από όλη τη Σρι Λάνκα. Πολύ ειρηνική. “Δεν άνοιξε ρουθούνι” που λέμε… Εκτός από ένα επεισόδιο μεταξύ της αστυνομίας και δημοσιογράφων» σημείωσε.

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στις εικόνες όπου πλήθος κόσμου έχει μπει μέσα στην πρωθυπουργική κατοικία και «απολαμβάνει» τις πρωθυπουργικές ανέσεις λέγοντας πως: «αυτές οι εικόνες είναι φοιτητές οι οποίοι για πλάκα μπήκαν και έκαναν αυτό… Ενώ σχετικά με τις καταστροφές στην Πρωθυπουργική Κατοικία, τώρα είναι σε εξέλιξη έρευνα για προβοκάτσια από την αστυνομία».

 

Ο κ. Ντενεδιώτης εξήγησε και τη διαδικασία που ακολουθηθεί: «Την Τετάρτη θα παραιτηθεί ο Πρόεδρος, ενώ την ίδια μέρα ο Πρόεδρος της Βουλής αυτόματα ανακηρύσσεται Πρόεδρος της χώρας για επτά ημέρες. Μέσα σε αυτό το διάστημα το κοινοβούλιο πρέπει να ψηφίσει νέο Πρόεδρο. Με τη σειρά του εκείνος θα αναθέσει σε κάποιον να σχηματίσει κυβέρνηση η οποία πρέπει να εγκριθεί από το κοινοβούλιο».

Τέλος, σημείωσε πως στην ουσία «η χώρα έχει χρεοκοπήσει. Ανεπίσημα έχει χρεοκοπήσει εδώ και τρία χρόνια με βασικά αίτια τη διαφθορά του καθεστώτος, τον κορονοϊό και την κακοδιαχείριση της κυβέρνησης».

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις