Παρασκευή, 26 Απρ.
16oC Αθήνα

Ελληνίδα της Βιέννης περιγράφει τα ασφυκτικά μέτρα: Συνεχείς οι αστυνομικοί έλεγχοι (video)

Ελληνίδα της Βιέννης περιγράφει τα ασφυκτικά μέτρα: Συνεχείς οι αστυνομικοί έλεγχοι (video)

Η Βιέννη, μέχρι πριν από μερικές μέρες, έσφυζε από ζωή. Τις τελευταίες μέρες, όμως, λόγω κορονοϊού, προστέθηκε στη λίστα με τις πόλεις που έμειναν… έρημες.

Η κατάσταση στην Αυστρία δεν διαφέρει πολύ από πολλές άλλες χώρες που πλήττονται από τον κορονοϊό. Μέσα σε ένα 24ωρο, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, τα κρούσματα αυξήθηκαν κατά 57 και πλέον 1.016 άνθρωποι έχουν προσβληθεί από τον κορονοϊό.

Click4more “Αντίδοτο” στον κορονοϊό οι… εθνικοποιήσεις: Πρώτη η Alitalia, ετοιμάζονται κι άλλες

Η κατάσταση έχει αρχίσει να ξεφεύγει και στην πρωτεύουσα, τη Βιέννη, όπου τα κρούσματα φτάνουν τα 128 και με τα μέτρα που λαμβάνονται συνεχώς, να υποχρεώνουν τους κατοίκους να παραμένουν μέσα στα σπίτια τους και την αστυνόμευση να γίνεται ολοένα και πιο αυστηρή. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι από χθες Δευτέρα (16.03.2020) εξαιτίας του covid-19 υποχρεώθηκε να κατεβάσει “ρολά” και το παράρτημα του ΟΗΕ στη Βιέννη, επιβάλλοντας στους περίπου 6.000 υπαλλήλους του την «τηλεεργασία» μέχρι τις αρχές Απριλίου, λόγω της επιδημίας.

Όπως εξηγεί στο newsit.gr Ελληνίδα κάτοικος της Βιέννης η αστυνομία κάνει συνεχώς ελέγχους κάτι που φαίνεται και στο βίντεο που κατέγραψε από το μπαλκόνι του σπιτιού της. “Όπως βλέπετε η κίνηση είναι αρκετά μειωμένη. Ο κόσμος βγαίνει μόνο για τα απαραίτητα και επιστρέφει πάλι πίσω. Αν παρατηρήσετε την εικόνα θα δείτε ένα λευκό βαν της αστυνομίας, το οποίο πραγματοποιεί συνεχώς ελέγχους. Η κατάσταση μοιάζει με σενάριο αφού ποτέ άλλοτε δεν είχαμε ζήσει τόσο περιορισμένοι. Βέβαια το φαινόμενο αφορά σχεδόν όλο τον κόσμο γι’ αυτό καλό είναι να παραμένουν όλοι μέσα στα σπίτια μας”.      

Σύμφωνα με τις τελευταίες επίσημες ανακοινώσεις τα κρούσματα στην Αυστρία έχουν φτάσει στα 1.016, ενώ τα δείγματα που έχουν ληφθεί και εξεταστεί από τις υγειονομικές υπηρεσίες αγγίζουν τις 8.490. Τα κρούσματα συνεχώς αυξάνονται, καθώς μέχρι χθες καταγράφονταν 959, την Κυριακή 860, ενώ την Παρασκευή 655.

Στο μεταξύ, την Κυριακή το μεσημέρι η Ολομέλεια της αυστριακής Βουλής και ο καγκελάριος Σεμπάστιαν Κουρτς παρουσίασαν τα νέα επικαιροποιημένα μέτρα για τον περιορισμό της εξάπλωσης του κορονοϊού, τα οποία ισχύουν από χθες  Δευτέρα.

Τα επιπλέον μέτρα, προβλέπουν την πλήρη απαγόρευση συναθροίσεων, το άμεσο κλείσιμο γηπέδων, αθλοπαιδιών και γυμναστηρίων, όπως επίσης την πλήρη διακοπή, από σήμερα  Τρίτη, της λειτουργίας των καταστημάτων εστίασης, που αρχικά επιτρεπόταν να παραμένουν ανοικτά μέχρι τις 15.00 τοπική ώρα.

Επιπλέον, απαγορεύεται η είσοδος στην χώρα σε ανθρώπους προερχόμενους από Βρετανία, Ολλανδία, Ουκρανία και Ρωσία, ενώ ανακοινώθηκε η αντίστοιχη απαγόρευση των πτήσεων από και προς αυτές τις χώρες.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΘΑΝΟΣ ΜΑΚΡΟΓΑΜΒΡΑΚΗΣ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις