Παρασκευή, 19 Απρ.
19oC Αθήνα

Ελβετία: Οικολόγοι ακτιβιστές έκαναν κατάληψη στο αεροδρόμιο της Γενεύης και διέκοψαν την κυκλοφορία

Ελβετία: Οικολόγοι ακτιβιστές έκαναν κατάληψη στο αεροδρόμιο της Γενεύης και διέκοψαν την κυκλοφορία

Οικολόγοι ακτιβιστές εισέβαλαν σήμερα (23.5.2023) στο αεροδρόμιο της Γενεύης στην Ελβετία και κατέλαβαν ένα διάδρομο μέσα στην πίστα, αναγκάζοντας τις αερολιμενικές αρχές να διακόψουν για λίγο την αεροπορική κυκλοφορία.

«Λόγω εφόδου ανθρώπων στον ασφαλτοτάπητα, η αεροπορική κυκλοφορία διακόπηκε για λίγο στο Αεροδρόμιο της Γενεύης», ανέφερε ένα τουίτ στον επίσημο λογαριασμό του αεροδρομίου της Ελβετίας.

Μερικά λεπτά αργότερα το αεροδρόμιο ανέφερε σε νέα ανάρτηση πως η κυκλοφορία ξεκίνησε και πάλι «σταδιακά από τις 12:40 (13:40 ώρα Ελλάδας)».

Λίγο πριν την εισβολή και την κατάληψη στον αεροδιάδρομο οι οικολόγοι ακτιβιστές είχαν πραγματοποιήσει παρέμβαση στην έκθεση επιχειρηματικών τζετ που πραγματοποιείται όχι πολύ μακριά από την πίστα του αεροδρομίου της πόλης της Ελβετίας.

Περίπου εκατό ακτιβιστές του κλίματος από τις οργανώσεις Greenpeace, Stay Grounded, Extinction Rebellion, Scientist Rebellion και άλλες οργανώσεις του κινήματος για το κλίμα από 17 χώρες πραγματοποίησαν παρέμβαση στο μεγαλύτερο ευρωπαϊκό σαλόνι πώλησης ιδιωτικών τζετ, το European Business Aviation Convention & Exhibition (EBACE) που διεξάγεται στη Γενεύη, απαιτώντας την απαγόρευση των ιδιωτικών τζετ, υπογραμμίζει ανακοίνωση της Greenpeace.

Τα πανό και τα αυτοκόλλητα στα αεροπλάνα

Εικόνες που ανήρτησαν ακτιβιστές στο Twitter δείχνουν τους ακτιβιστές να ξεδιπλώνουν πανό καθισμένοι κάτω από τα αεροσκάφη ή να εμποδίζουν την είσοδο στην καμπίνα του αεροσκάφους.

Οι διαδηλωτές κόλλησαν πάνω στα αεροπλάνα αυτοκόλλητα που έμοιαζαν με τα προειδοποιητικά μηνύματα στα πακέτα των τσιγάρων ώστε «να αναγνωρίζονται ως τοξικά αντικείμενα», με συνθήματα που προειδοποιούσαν πως «τα ιδιωτικά τζετ καίνε το μέλλον μας», «σκοτώνουν τον πλανήτη μας» και «τρέφουν τις ανισότητες», αναφέρει ακόμη η ανακοίνωση της περιβαλλοντικής οργάνωσης.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις