Τρίτη, 23 Απρ.
19oC Αθήνα

Εμανουέλ Μακρόν: Η Λεπέν εκμεταλλεύεται την οργή που δεν κατάφερα να κατευνάσω

Εμανουέλ Μακρόν: Η Λεπέν εκμεταλλεύεται την οργή που δεν κατάφερα να κατευνάσω

Στον πόλεμο στην Ουκρανία αναφέρθηκε σε σημερινή ραδιοφωνική συνέντευξή του ο πρόεδρος της Γαλλίας, Εμανουέλ Μακρόν, λέγοντας πως τα κράτη της ΕΕ δεν πρέπει να επιτρέψουν να υψωθεί ένα νέο σιδηρούν παραπέτασμα στην ευρωπαϊκή ήπειρο, ενώ παράλληλα μίλησε και για την αντίπαλό του, Μαρίν Λεπέν.

Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό France Inter της Γαλλίας, ο Εμανουέλ Μακρόν πρόσθεσε ότι είναι σημαντικό να ληφθούν υπόψιν οι διαφορετικές απόψεις εντός του ευρωπαϊκού μπλοκ για τη Ρωσία και τον πόλεμο στην Ουκρανία.

Την ίδια ώρα, ο Εμανουέλ Μακρόν, υποψήφιος για την επανεκλογή του στην προεδρία της Γαλλίας την Κυριακή, αναγνώρισε ότι δεν μπόρεσε να κατευνάσει εν μέρει τουλάχιστον την οργή στη χώρα και ότι η ακροδεξιά αντίπαλός του, η Μαρίν Λεπέν, προσπαθεί να καρπωθεί μέρος αυτής της οργής στην προεκλογική εκστρατεία της.

«Και ιδού. Σημειώνει κάποια πρόοδο (…), καταφέρνει να την εκμεταλλεύεται», δήλωσε ο Μακρόν.

Ο Μακρόν έχει διατηρήσει και πιθανόν αυξήσει οριακά το προβάδισμά του έναντι της Λεπέν ύστερα από την τηλεοπτική αναμέτρηση, στην οποία εκτιμάται ότι επικράτησε, σύμφωνα με χθεσινές δημοσκοπήσεις.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις