Τρίτη, 7 Μαΐ
20oC Αθήνα

Εμανουέλ Μακρόν: Κάντο όπως ο Κλίντον και ο Γκορμπατσόφ

Εμανουέλ Μακρόν: Κάντο όπως ο Κλίντον και ο Γκορμπατσόφ

Δεν είναι κάτι πρωτότυπο αυτό που θα κάνει απόψε ο Πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν. Θα παίξει τον ρόλο του αφηγητή στο μουσικό παραμύθι «Pierre et le loup» (“Ο Πέτρος και ο λύκος”) του Σεργκέι Προκόφιεφ.

Όμως, ο Εμανουέλ Μακρόν δεν είναι ο πρώτος ηγέτης που «παίζει» στο μουσικό παραμύθι «Ο Πέτρος και ο λύκος», έχουν προηγηθεί ο Μπιλ Κλίντον και ο Μιχαήλ Γκορμπατσόφ το 2003.

Ο Γάλλος Πρόεδρος δεν έκρυψε ποτέ το πάθος του για το θέατρο, το οποίο διατηρεί από τα μαθητικά του χρόνια, έχοντας ερμηνεύσει διάφορους ρόλους σε συνεργασία με τη νυν σύζυγό του. Αυτή τη φορά θα περιορισθεί στο ρόλο του αφηγητή ενώ τον λύκο, την πάπια και το πουλί του διάσημου παραμυθιού, έχουν αναλάβει οι μουσικοί της προεδρικής φρουράς που θα τον συνοδεύσουν.

«Προσκεκλημένοι της εκδήλωσης είναι το προσωπικό της προεδρίας με τα παιδιά τους, καθώς και παιδιά από μη προνομιούχες κοινωνικές ομάδες που δεν έχουν τη δυνατότητα να πάνε σε θεάματα ή σε πολιτιστικές εκδηλώσεις όπως άλλα συνομήλικά τους», όπως μας εξήγησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Μπενζαμέν Γκριβό.

Από την ανάληψη της προεδρίας του, ο Εμανουέλ Μακρόν μαζί με τη σύζυγό του Μπριζίτ, οργανώνουν τακτικά τα βράδια της Πέμπτης «ιδιωτικές μουσικές βραδιές» στο προεδρικό μέγαρο των Ηλύσιων. Στην πρώτη από αυτές, προσκεκλημένος ήταν ο βιολιστής Ρενό Καπισόν. Τώρα, θέλουν να έρθουν λίγο πιο κοντά στον λαό…

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις