Σάββατο, 27 Απρ.
18oC Αθήνα

Εμανουέλ Μακρόν σε Κάρολο: «Μας επισκεπτόσουν ως Πρίγκιπας, επιστρέφεις Βασιλιάς»

Εμανουέλ Μακρόν σε Κάρολο: «Μας επισκεπτόσουν ως Πρίγκιπας, επιστρέφεις Βασιλιάς»

Με μια ανάρτηση στα social media ο Πρόεδρος της Γαλλίας Εμμανουέλ Μακρόν υποδέχεται τον Βασιλιά Κάρολο ο οποίος πραγματοποιεί από σήμερα τριήμερη επίσκεψη στη χώρα.

Στην ανάρτησή του που συνοδεύει με ένα βίντεο από όλες τις επισκέψεις του Βασιλιά Καρόλου στη Γαλλία, ο Εμμανουέλ Μακρόν γράφει: «Μας επισκεπτόσουν ως Πρίγκιπας, επιστρέφεις σαν Βασιλιάς. Μεγαλειότατε καλώς ορίσατε».

Ο Βασιλιάς Κάρολος και η σύζυγός του Βασίλισσα Καμίλα θα ξεκινήσουν την επίσκεψή τους στη Γαλλία από την Αψίδα του Θριάμβου και την ώρα της τελετής υποδοχής αεροσκάφη από τις Πολεμικές Αεροπορίες και των δυο χωρών θα σκίζουν τον Παρισινό ουρανό.

Ο Εμαννουέλ Μακρόν προσβλέπει να έρθει πιο κοντά με το νέο Βασιλιά και να αποκαταστήσει τις όχι και τόσο ήρεμες σχέσεις ανάμεσα σε Γαλλία και Βρετανία.

Δείτε την ανάρτηση 

Από τις στιγμές που θα ξεχωρίσουν είναι το επίσημο δείπνο που θα παρατεθεί στο Παλάτι των Βερσαλλιών όπου στο μενού θα περιλαμβάνονται μπλε αστακός και ποικιλία γαλλικών και βρετανικών τυριών.

Στο δείπνο έχουν προσκληθεί πάνω από 150 καλεσμένοι ανάμεσα στους οποίους ο ηθοποιός Χιού Γκραντ, ο Μικ Τζάγκερ, ο πρώην προπονητής της Άρσεναλ Αρσέν Βενγκέρ, ο ποδοσφαιριστής Ντιντιέ Ντρογκμπά και ο Γάλλος μεγιστάνας, Μπερνάρ Αρνό.

Την Πέμπτη, (21/09/203) το Βασιλικό και το προεδρικό ζεύγος θα επισκεφθούν την Παναγία των Παρισίων για να επιβλέψουν τις εργασίες αποκατάστασης μετά την μεγάλη πυρκαγιά του 2019.

Ο Βασιλιάς Κάρολος και η Καμίλα θα ταξιδέψουν στο Μπορντό την Παρασκευή (22/09/23) και θα ξεναγηθούν σε έναν οργανικό αμπελώνα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Βρετανός Μονάρχης είναι άριστος γνώστης της γαλλικής γλώσσας όπως και η μητέρα του Βασίλισσα Ελισάβετ και αναμένεται να αναφερθεί στην μεγάλη αδυναμία που είχε η Ελισάβετ στη Γαλλία. 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις