Κυριακή, 14 Απρ.
27oC Αθήνα

«Εμετική δυσωδία» στο Κέιπ Τάουν από πλοίο που μεταφέρει 19.000 βοοειδή

«Εμετική δυσωδία» στο Κέιπ Τάουν από πλοίο που μεταφέρει 19.000 βοοειδή
Reuters

Έντονη δυσφορία προκάλεσε στους κατοίκους του Κέιπ Τάουν στη Νότια Αφρική η δυσωδία που κατέκλυσε την πόλη λόγω ενός πλοίου που μεταφέρει 19.000 βοοειδή.

Το πλοίο με τα 19.000 βοοειδή κατέπλευσε στο Κέιπ Τάουν για να φορτώσει ζωοτροφές και να συνεχίσει το ταξίδι του από τη Νότια Αφρική προς το Ιράκ. Προερχόμενο από τη Βραζιλία, το πλοίο κατέπλευσε την Κυριακή στο Κέιπ Τάουν φέρνοντας μαζί του μια «εμετική δυσωδία», όπως περιγράφεται σε δημοσιεύματα τοπικών μέσων ενημέρωσης.

Πολλοί κάτοικοι απέδωσαν αρχικά τη δυσωδία σε κάποιο αποχετευτικό έργο, αλλά δημοτικός σύμβουλος επιβεβαίωσε χθες Δευτέρα ότι προερχόταν από το πλοίο «Al Kuwait», στο οποίο επιβιβάστηκαν επιθεωρητές του εθνικού συμβουλίου για την πρόληψη της κακομεταχείρισης των ζώων (NSPCA).

Reuters

Η επιθεωρήτρια Γκρέις Λε Γκρέιντζ αφηγήθηκε στο πρακτορείο ειδήσεων Reuters ότι οι οπλές των ζώων ήταν βυθισμένες σε περιττώματα, καταγγέλλοντας τις συνθήκες υγιεινής που επικρατούσαν στο πλοίο έπειτα από δυόμισι εβδομάδες εν πλω.

Ορισμένα βοοειδή χρειάστηκε να θανατωθούν εξαιτίας σοβαρών τραυματισμών που υπέστησαν στη διάρκεια του ταξιδιού, συμπλήρωσε.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις