Παρασκευή, 19 Απρ.
16oC Αθήνα

Εμφύλιος στις ΗΠΑ! Άγριοι ξυλοδαρμοί και βία χωρίς όρια – Εικόνες σοκ σε Ντάλας και Νέα Υόρκη

Εμφύλιος στις ΗΠΑ! Άγριοι ξυλοδαρμοί και βία χωρίς όρια – Εικόνες σοκ σε Ντάλας και Νέα Υόρκη

Ο άγριος ξυλοδαρμός πολίτη στο Ντάλας. Άλλος ένας στο Πόρτλαντ. Ο θάνατος ενός ανθρώπου στην Ιντιανάπολη. Ένα περιπολικό που πέφτει πάνω σε κόσμο στη Νέα Υόρκη. Η οργή στις ΗΠΑ ξεχειλίζει μετά τη δολοφονία Φλόιντ και η κατάσταση εκτραχύνεται επικίνδυνα. ΠΡΟΣΟΧΗ! ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ ΣΚΛΗΡΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ

Μετά τους δυο θανάτους σε Ντιτρόιτ και Όκαλντ, άλλος ένας άνθρωπος σκοτώθηκε κατά τη διάρκεια των διαδηλώσεων διαμαρτυρίας για τη δολοφονία του 46χρονου Τζορτζ Φλόιντ από τον λευκό αστυνομικό Ντέρεκ Τσοβίν στη Μινεάπολη της Μινεσότα. Οι ΗΠΑ φλέγονται, η βία «κυριαρχεί» και η κατάσταση είναι εκτός ελέγχου.

Click4more Εικόνες σοκ από τη Μινεάπολη: Αστυνομικός σημαδεύει το πλήθος – Τραυματίστηκαν από πλαστικές σφαίρες μέλη του Reuters

Οι εικόνες που κάνουν το γύρο του κόσμου προκαλούν σοκ. Μετά τον αστυνομικό που σημάδευε δημοσιογράφους και τις εικόνες των εργαζομένων στο Reuters που δέχτηκαν πυροβολισμούς με πλαστικές σφαίρες, έρχονται κι άλλες, πολύ πιο σκληρές. Πολύ πιο σοκαριστικές. Πολύ πιο αντιπροσωπευτικές του τι συμβαίνει στις ΗΠΑ.

Στο Ντάλας, ένας άνδρας ξυλοκοπήθηκε άγρια από εξαγριωμένο πλήθος. Το σοκαριστικό και πολύ σκληρό βίντεο δείχνει μια ομάδα ανθρώπων να τον κλωτσούν ενώ εκείνος είναι πεσμένος στο έδαφος. 10 με 15 άτομα τον χτυπούν ανελέητα μέχρι που μένει αναίσθητος. Λέγεται πως το θύμα κρατούσε μια μασέτα με την οποία απείλησε το πλήθος γιατί «φέρεται να ήθελε», σύμφωνα με την αστυνομία, «να προστατεύσει τη γειτονιά του από τους διαδηλωτές». Ο άνδρας μεταφέρθηκε σοβαρά τραυματισμένος στο νοσοκομείο και νοσηλεύεται σε σταθερή κατάσταση.

Το βίντεο που ανέβασε στο twitter ο Elijah Schaffer του Blaze TV είναι κάτι περισσότερο από σοκαριστικό.

ΠΡΟΣΟΧΗ! ΟΙ ΕΙΚΟΝΕΣ ΠΟΥ ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΣΚΛΗΡΕΣ!

Άλλο ένα σοκαριστικό περιστατικό σημειώθηκε στο Πόρτλαντ, όπου ένας λευκός άνδρας επίσης ξυλοκοπήθηκε άγρια. Το σοκαριστικό video τον δείχνει να τρέχει να ξεφύγει από ομάδα που τον κυνηγά, να πέφτει στο έδαφος και ενώ μοιάζει αναίσθητος κάποιος να τον κλωτσά μια αδιανόητη δύναμη στο κεφάλι.

Δεν είναι σαφές τι έχει συμβεί πριν καταγραφεί στο βίντεο ο ξυλοδαρμός.

ΠΡΟΣΟΧΗ! ΟΙ ΕΙΚΟΝΕΣ ΠΟΥ ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΣΚΛΗΡΕΣ!

Νεκρός και στην Ιντιανάπολη

Το Σάββατο ένας 19χρονος στο Ντιτρόιτ κι ένας ομοσπονδιακός πράκτορας στο Όκλαντ έπεσαν νεκροί από πυρά αγνώστων κατά τη διάρκεια των βίαιων διαδηλώσεων. Ο 19χρονος έπεσε νεκρός όταν άνδρας μέσα από αυτοκίνητο άνοιξε πυρ κατά του πλήθους κι ο πράκτορας όταν άγνωστος τον πυροβόλησε μπροστά από κυβερνητικό κτίριο.

Ο τρίτος νεκρός των ημερών της οργής στις ΗΠΑ είναι ένας άνδρας στην Ιντιανάπολη. Το βράδυ του Σαββάτου (ώρα ΗΠΑ), σύμφωνα με την αστυνομία, τρεις άνδρες δέχτηκαν τα πυρά αγνώστων, με αποτέλεσμα ο ένας από τους πεθάνει. Όλα έγιναν κατά τη διάρκεια, ειρηνικής κατά τ’ άλλα, διαδήλωσης διαμαρτυρίας για τη δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ.

«Υπήρχαν εδώ πολλοί άνθρωποι που δεν είχαν καμία πρόθεση να διαδηλώσουν. Πρόθεσή τους ήταν να κάνουν επεισόδια» δήλωσε ο αναπληρωτής αρχηγός της αστυνομίας, Τζόσουα Μπέικερ.

Ζημιές σε κτίρια, φωτιές, δακρυγόνα και συλλήψεις συνέθεσαν το σκηνικό της δεύτερης συνεχόμενης μέρας διαδηλώσεων στην Ιντιανάπολη.

Περιπολικό έπεσε πάνω στο πλήθος στη Νέα Υόρκη

Όλα αυτά ενώ σοκαριστική είναι και η εικόνα του περιπολικού στη Νέα Υόρκη που πέφτει πάνω σε πλήθος διαδηλωτών. Όλα έγιναν κατά τις διαδηλώσεις του Σαββάτου, όταν ο οδηγός του περιπολικού δεν δίστασε να πατήσει γκάζι και να παρασύρει κόσμο. Δεν υπήρξαν ευτυχώς πληροφορίες για τραυματισμούς.

Ο αστυνομικός υποστήριξε ότι πάτησε το γκάζι γιατί στον ουρανό του περιπολικού υπήρχε μια φλεγόμενη τσάντα.

Δείτε το σοκαριστικό video

Με πληροφορίες από: dfw.cbslocal.com, apnews.com, globalnews.ca

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις