Κόσμος

Εμπάργκο στο ρωσικό πετρέλαιο ανακοινώνει σήμερα ο Μπάιντεν

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Οι ΗΠΑ θα ανακοινώσουν σήμερα εμπάργκο στην εισαγωγή ρωσικού πετρελαίου

Όπως μεταδίδει το Bloomberg, η κυβέρνηση του Τζο Μπάιντεν θα ανακοινώσει την επιβολή εμπάργκο στις εισαγωγές του ρωσικού πετρελαίου στις ΗΠΑ. 

Η απόφαση ήταν να ληφθεί από κοινού με την ΕΕ αλλά όπως δήλωσε ο γερμανός Καγκελάριος Όλαφ Σολτς, η Ευρώπη δεν είναι έτοιμη ακόμα ενεργειακά για κάτι τέτοιο. 

Το εμπάργκο θα περιλαμβάνει ρωσικό πετρέλαιο, υγροποιημένο φυσικό αέριο και άνθρακα. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι ανακοινώσεις θα γίνουν στις 17:45 ώρα Ελλάδος. 

Ο Λευκός Οίκος πιθανόν να απαγορεύσει τις εισαγωγές ρωσικού πετρελαίου και εργάζεται στενά με τους Ευρωπαίους συμμάχους για το θέμα αυτό, δήλωσε και ο γερουσιαστής του Δημοκρατικού κόμματος Κρις Κουνς.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
«Ο βασιλιάς Κάρολος ακουγόταν σαν να κέρδισε το λαχείο» μετά τον θάνατο της Νταϊάνα – Τι αποκαλύπτει ο αδερφός της πριγκίπισσας, Τσαρλς Σπένσερ
Σε νέα αποσπάσματα, ο Τσαρλς Σπένσερ υπονοεί ότι κάποιοι μέσα στο Παλάτι του Μπάκιγχαμ ένιωσαν «ανακουφισμένοι - μάλιστα ευχαριστημένοι» από τον θάνατο της Νταϊάνα
Πριγκίπισσα Νταϊάνα και βασιλιάς Κάρολος