Κόσμος

«Εμπρηστής» Ερντογάν: Θα δώσουμε σε Ελλάδα και Κύπρο την απάντηση που τους αξίζει

Πρώτα έστειλε ξανά το Oruc Reis στην ανατολική Μεσόγειο βάζοντας «μπουρλότο» στον διάλογο με την Ελλάδα και τώρα ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν γίνεται ο ίδιος… «εμπρηστής» με τις νέες προκλητικές δηλώσεις του.

Μιλώντας σε κομματικό ακροατήριο (στην Κ.Ο. του κόμματος του, AKP) ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν έφτασε στο σημείο να κατηγορήσει την Ελλάδα και την Κύπρο πως… δεν τήρησαν τις δεσμεύσεις τους (!) σε Ε.Ε. και ΝΑΤΟ και «βρυχήθηκε» ότι θα τους δώσει την απάντηση που αξίζουν!

Click4more Ντονμέζ: Το Oruc Reis ξεκίνησε έρευνες – Πέτσας: Θα ζητήσουμε κυρώσεις στην Σύνοδο Κορυφής

«Θα συνεχίσουμε να δίνουμε στην Ελλάδα και την ελληνοκυπριακή διοίκηση (σ.σ. έτσι αποκαλεί την Κύπρο), την απάντηση που τους αξίζει, επί του πεδίου» είπε ο Ερντογάν.

Δεν ήταν αυτή η μοναδική απειλή που εκτόξευσε ο πρόεδρος της Τουρκίας μιλώντας στους βουλευτές του κόμματος του, την Τετάρτη (14.10.2020). Μίλησε, φυσικά, και για το Oruc Reis που επέστρεψε στην ανατολική Μεσόγειο και (κατά την τουρκική πλευρά) έχει ήδη αρχίσει έρευνες.

«Το σεισμογραφικό μας Oruc Reis επέστρεψε στην ανατολική Μεσόγειο. Θα συνεχίσουμε να δίνουμε τις απαραίτητες απαντήσεις στην Ελλάδα και τους Ελληνοκύπριους που δεν τήρησαν τις υποσχέσεις τους κατά τη διάρκεια των συνομιλιών» είπε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Ο Τούρκος πρόεδρος προανήγγειλε επίσης ότι το Yavuz θα βγει επίσης στην ανατολική Μεσόγειο για νέες γεωτρήσεις αφού ολοκληρώθηκαν οι εργασίες συντήρησης του.

Παράλληλα, ανακοίνωσε ότι το Σάββατο (17.10.2020) θα επισκεφτεί το άλλο πλωτό γεωτρύπανο της Τουρκίας, o “Πορθητής” (Fatih) και θα κάνει νέες ανακοινώσεις σχετικά με τα κοιτάσματα που φέρονται να έχουν βρεθεί στη Μαύρη Θάλασσα.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ιταλία: Σάλος με σεξιστική ομάδα στο Facebook – Η Meta την έκλεισε μετά από 6 χρόνια
Μια ομάδα με 32.000 μέλη όπου άνδρες μοιράζονταν προσωπικές φωτογραφίες των συζύγων τους προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων – Η Meta την έκλεισε μετά από έξι χρόνια λειτουργίας, σύμφωνα με τους Financial Times
Το logo του Facebook
Ο Ντόναλντ Τραμπ απομακρύνει υψηλόβαθμη αναλύτρια της CIA για τη Ρωσία – Ανησυχίες στις μυστικές υπηρεσίες των ΗΠΑ
Το Economist αποκαλύπτει ότι ο Αμερικανός πρόεδρος αφαίρεσε την άδεια ασφαλείας από έμπειρη αναλύτρια της CIA, σε μια άνευ προηγουμένου «εκκαθάριση» στις υπηρεσίες πληροφοριών
Το κτίριο όπου στεγάζονται τα κεντρικά γραφεία της CIA στη Βιρτζίνια
Αράχνες–«ζόμπι»: Ο μύκητας που προκαλεί τρόμο και θυμίζει το The Last of Us
Μύκητας που ανακαλύφθηκε πρόσφατα μετατρέπει αράχνες σε πραγματικά «ζόμπι», ένα φαινόμενο που τρομάζει κατοίκους και κηπουρούς σε όλο τον κόσμο, ενώ θυμίζει το σύμπαν της σειράς The Last of Us, γράφει η Wall Street Journal
Αράχνη