Τρίτη, 16 Απρ.
22oC Αθήνα

Εμβολιασμοί με AstraZeneca: Ξαναρχίζουν σε Ισπανία και Βουλγαρία – Την Παρασκευή αποφασίζει η Ιρλανδία

Εμβολιασμοί με AstraZeneca: Ξαναρχίζουν σε Ισπανία και Βουλγαρία – Την Παρασκευή αποφασίζει η Ιρλανδία

Η Ισπανία θα ξαναρχίσει τους εμβολιασμούς με το εμβόλιο της AstraZeneca από την επόμενη εβδομάδα, ανέφερε η εφημερίδα El Pais επικαλούμενη πηγές που παρίστανται στη συνεδρίαση μεταξύ της κεντρικής κυβέρνησης και των αρχών των περιφερειών για το θέμα αυτό.

Το υπουργείο Υγείας απέφυγε να κάνει οποιοδήποτε σχόλιο για το θέμα.

Η Ιρλανδία πρόκειται να ανακοινώσει αύριο Παρασκευή την απόφασή της για το αν θα επαναληφθούν οι εμβολιασμοί, είπε στους δημοσιογράφους ο αναπληρωτής αρχίατρος της χώρας, Ρόναν Γκλιν.

Click4More: Σουηδία: Συναγερμός για θάνατο γυναίκας μετά το εμβόλιο της AstraZeneca

 

Και οι δύο χώρες έχουν αναστείλει τη χρήση του εμβολίου της AstraZeneca για προληπτικούς λόγους, μετά τις αναφορές περί εμφάνισης θρομβοεμβολών σε εμβολιασθέντες.

Ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων ανακοίνωσε νωρίτερα σήμερα ότι τα οφέλη του εμβολίου υπερτερούν του κινδύνου.

Βουλγαρία: Ξαναρχίζουν από αύριο οι εμβολιασμοί με το εμβόλιο της AstraZeneca

Η Βουλγαρία θα ξαναρχίσει από αύριο Παρασκευή τους εμβολιασμούς με το εμβόλιο της AstraZeneca, μετά την ανακοίνωση του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων ότι τα οφέλη του εμβολίου της βρετανοσουηδικής εταιρείας για την Covid-19 υπερτερούν του τυχόν κινδύνου.

Ο επικεφαλής της βουλγαρικής αρχής φαρμάκων, Μπόγκνταν Κίριλοφ δήλωσε πως μια έρευνα για τον θάνατο μιας Βουλγάρας γυναίκας, που πέθανε λίγες ώρες μετά τον εμβολιασμό της με το εμβόλιο της AstraZeneca, δεν εξακρίβωσε απευθείας σύνδεση του θανάτου με τον εμβολιασμό.

«Έχουμε όλους τους λόγους να άρουμε την αναστολή και να ξεκινήσουμε ξανά από αύριο τη χορήγηση του εμβολίου», δήλωσε ο Κίριλοφ.

Η βαλκανική χώρα έχει απόθεμα περίπου 100.000 δόσεις του εμβολίου της βρετανοσουηδικής εταιρείας.

 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις