Κόσμος

Εμβόλιο AstraZeneca: Ίσως και σήμερα η απόφαση του ΠΟΥ – Συνέντευξη τύπου από τον EMA

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Η ομάδα ειδικών του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, που θα εξετάσει σήμερα τα στοιχεία από τη χρήση του εμβολίου της AstraZeneca κατά του κορονοϊού, ενδέχεται να εκδώσει ανακοίνωση στο τέλος της ημέρας, δήλωσε εκπρόσωπος του οργανισμού.

Ο Κρίστιαν Λίντμαϊερ, όταν ρωτήθηκε σχετικά, απάντησε σε ενημέρωση των δημοσιογράφων από τη Γενεύη: “Πιστεύουμε ότι η επιτροπη ίσως να εκδώσει ανακοίνωση ως το τέλος της ημέρας”.

click4more: Εμβόλιο AstraZeneca: Η λίστα των χωρών που έβαλαν στον “πάγο” τους εμβολιασμούς

Ο ΠΟΥ εξετάζει τα στοιχεία για το εμβόλιο της AstraZeneca σε στενή συνεργασία με τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων (ΕΜΑ), ο οποίος επίσης θα συνεδριάσει σήμερα.

Οι μεγαλύτερες χώρες της ΕΕ –Γερμανία, Γαλλία και Ιταλία– ανέστειλαν προσωρινά τη χρήση του εμβολίου της AstraZeneca σήμερα αναμένοντας τα αποτελέσματα έρευνας του ΕΜΑ για κάποια μεμονωμένα περιστατικά θρομβώσεων, αιμορραγιών και χαμηλού αριθμού αιμοπεταλίων που παρατηρήθηκαν σε εμβολιασθέντες.

Συνέντευξη από τον EMA

Επίσης, ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων θα παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου στις 15:00 ώρα Ελλάδας, όπως δήλωσε σήμερα εκπρόσωπος του εκτελεστικού οργάνου της ΕΕ, σχετικά με το εμβόλιο της AstraZeneca.

Ο EMA διεξάγει έρευνα για την ασφάλεια του εμβολίου της AstraZeneca κατά της COVID-19.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Αλγερινός επιτέθηκε με σφυρί στον γείτονά του στην Ισπανία και συνελήφθη - Του άνοιξε το κεφάλι και τον άφησε αιμόφυρτο στον δρόμο
Ο άνδρας διαπληκτίστηκε με το θύμα και ένα φίλο του θύματος - Τραυμάτιζε με μπουκάλι τον φίλο, ο οποίος νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση
Ισπανία
Politico: Ο Αμερικανός υπουργός ενέργειας υποβαθμίζει τον θανατηφόρο καύσωνα στην Ευρώπη – «Περισσότεροι πεθαίνουν τον χειμώνα»
Ο Κρις Ράιτ προχώρησε σε αυτές τις δηλώσεις, ενώ η ΕΕ προειδοποιεί τους πολίτες για επικίνδυνες θερμοκρασίες που έχουν φτάσει σε ιστορικά υψηλά επίπεδα
Ο υπουργός Ενέργειας των ΗΠΑ, Κρις Ράιτ
Νεκρό 6χρονο αγόρι σε λίμνη στη Γερμανία λόγω του ακραίου καύσωνα - Καταγραφή νέου ρεκόρ υψηλής θερμοκρασίας με 41,5 βαθμούς
Ιστορικό ρεκόρ σημειώθηκε και στην Αυστρία, όπου το θερμόμετρο έδειξε 38,7 βαθμούς Κελσίου στα σύνορα με την Σλοβακία, ενώ και η Ελβετία έκανε νέο ρεκόρ στους 39 βαθμούς στην Βασιλεία
Γερμανία