Παρασκευή, 29 Μαρ.
17oC Αθήνα

Εμβόλιο AstraZeneca: Μόνο 6 από τους 5.9 εκατομμύρια εμβολιασμένους στη Βρετανία παρουσίασαν θρόμβωση

Εμβόλιο AstraZeneca: Μόνο 6 από τους 5.9 εκατομμύρια εμβολιασμένους στη Βρετανία παρουσίασαν θρόμβωση

Ιδιαίτερα καθησυχαστικά είναι τα δεδομένα που παρουσίασαν οι αρχές στη Βρετανία για το εμβόλιο της AstraZeneca και τις θρομβώσεις.

Σύμφωνα με αυτά τα στοιχεία ένας ανά εκατομμύριο εμβολιασμένους με τη δεύτερη δόση του εμβολίου της AstraZeneca παρουσίασε θρομβοεμβολικά επεισόδια.

Συγκεκριμένα σύμφωνα με τις υγειονομικές αρχές στη Βρετανία μόνο 6 από τους 5,9 εκατομμύρια ανθρώπους που έλαβαν τη δεύτερη δόση της AstraZeneca ανέπτυξαν θρομβώσεις.

Αριθμός σαφώς μειωμένος σε σχέση με την εμφάνιση θρόμβων μετά τη χορήγηση της πρώτης δόσης καθώς είχαν διαπιστωθεί 242 περιπτώσεις σε 22,6 εκατ. εμβολιασμένους με την πρώτη δόση, δηλαδή ένας ανά 100.000 άτομα.

Την ίδια στιγμή, έχει αποδειχθεί ότι έξι στις 10.000 γυναίκες που κυοφορούν υποφέρουν από σοβαρά θρομβοεμβολικά επεισόδια, ενώ στις 49 ανήλθαν οι γυναίκες στη Βρετανία που πέθανα μετά από την πρώτη δόση της AstraZeneca.

Ακόμη όμως δεν είναι σαφές αν έχουν καταγραφεί θάνατοι μετά τη δεύτερη δόση, ενώ με αυτά τα δεδομένα οι αρχές στη Βρετανία τονίζουν πως η πιθανότητα να πεθάνει κανείς αν δεν λάβει το εμβόλιο είναι τρεις φορές μεγαλύτερη από το αν το λάβει.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις