Site icon NewsIT

Εμβόλιο CureVac: Στο τέταρτο τρίμηνο του 2021 οι πρώτες παρτίδες

15.02.2021 | 16:33
Εμβόλιο CureVac: Στο τέταρτο τρίμηνο του 2021 οι πρώτες παρτίδες

FILE PHOTO: An employee of German biopharmaceutical company CureVac, demonstrates research workflow on a vaccine for the coronavirus (COVID-19) disease at a laboratory in Tuebingen, Germany, March 12, 2020. REUTERS/Andreas Gebert/File Photo

Οι πρώτες παρτίδες του εμβολίου της CureVac κατά του κορονοϊού από την μονάδα παραγωγής του Βούπερταλ  αναμένεται να παραδοθούν κατά το τέταρτο τρίμηνο του 2021, ανακοίνωσε η Bayer. 

«Είμαστε βέβαιοι ότι θα μπορέσουμε να παραδώσουμε τα πρώτα εμβόλια πριν από το τέλος του έτους, αν όλα πάνε καλά», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Βέρνερ Μπάουμαν κατά την διάρκεια επίσκεψης του πρωθυπουργού του ομόσπονδου κράτους της Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας Αρμιν Λάσετ στο εργοστάσιο της Bayer.

Ο διευθυντής του φαρμακευτικού τομέα της Bayer Στέφαν Ολριχ δήλωσε ότι η εταιρεία αναμένεται να ξεκινήσει την παραγωγή στο τέταρτο τρίμηνο.

Η γερμανική εταιρεία βιοτεχνολογίας CureVac ξεκίνησε την Φάση ΙΙΙ των κλινικών δοκιμών του εμβολίου της τον Δεκέμβριο και σχεδιάζει να ανακοινώσει τα προκαταρκτικά δεδομένα στο πρώτο τρίμηνο του έτους. Η εταιρεία έκλεισε προσφάτως συμφωνία με την Bayer για την παραγωγή του εμβολίου της.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version