Σάββατο, 20 Απρ.
14oC Αθήνα

Εμβόλιο Pfizer: Ο FDA ετοιμάζεται να δώσει πλήρη έγκριση – Τι σημαίνει για την υποχρεωτικότητα

Pfizer

Ακόμη και την επόμενη εβδομάδα ο FDA των ΗΠΑ ετοιμάζεται να δώσει πλήρη έγκριση στο εμβόλιο της Pfizer κατά του κορονοϊού. Αν αυτό γίνει, θα γίνει πολύ μεγάλο βήμα για την υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα.

Οι διαπραγματεύσεις ανάμεσα στον FDA και τη Pfizer για την πλήρη έγκριση στο εμβόλιό της (που δημιούργησε μαζί με την BioNTech) κατά του κορονοϊού είναι πυρετώδεις και αποκλείεται (μαζί και με τη γραφειοκρατία) να φέρουν κάποιες καθυστερήσεις στις τελικές ανακοινώσεις.

Οι New York Times αναφέρουν σε δημοσίευμά τους ότι η απόφαση του FDA, αν δεν υπάρξει καθυστέρηση, δεν αποκλείεται να ανακοινωθεί ακόμη και τη Δευτέρα. Πάντως, δεν αποκλείουν η έγκριση να καθυστερήσει μερικές μέρες ακόμα. Ο FDA αρνήθηκε να σχολιάσει το δημοσίευμα των NYT.

Η πλήρης έγκριση στο εμβόλιο των Pfizer / BioNTech αναμένεται να ανοίξει το δρόμο για την υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα και ενώ πολλοί φορείς περιμένουν τις οριστικές οδηγίες για να δράσουν ανάλογα.

Επίσης, τόσο οι ομοσπονδιακές όσο και οι πολιτειακές υγειονομικές αρχές ελπίζουν πως η πλήρης έγκριση στο εμβόλιο της Pfizer (το πρώτο που εγκρίθηκε στις ΗΠΑ και είναι που χρησιμοποιείται συχνότερα) θα ωθήσει πολλούς Αμερικανούς που διστάζουν να εμβολιαστούν λόγω της άδειας επείγουσας χρήσης, να το κάνουν.  

Μόλις λάβει την πλήρη έγκριση του εμβολίου της, η Pfzier αναμένεται να ζητήσει από τον FDAνα εγκρίνει άμεσα και την τρίτη δόση του εμβολίου της.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις