Κόσμος

Εμβόλιο κατά του κορονοϊού θέλουν να φτιάξουν Μέρκελ και Πούτιν

Η Άνγκελα Μέρκελ και ο Βλαντιμίρ Πούτιν μπορεί να έχουν πολλά να τους… χωρίζουν αλλά έχουν και κάτι να τους ενώνει: το εμβόλιο κατά του κορονοϊού, για το οποίο θέλουν να συνεργαστούν.

Η Ρωσία έχει αναπτύξει το δικό της εμβόλιο κατά του κορονοϊού, ενώ η Γερμανία προμηθεύεται (για την ώρα) εκείνο των Pfizer και BioNTech. Ο Βλαντιμίρ Πούτιν είχε τηλεφωνική επικοινωνία με την Άνγκελα Μέρκελ και συζήτησαν το ενδεχόμενο «από κοινού παραγωγής εμβολίων», όπως ανακοίνωσε το Κρεμλίνο.

Κατά την διάρκεια της τηλεφωνικής τους επικοινωνίας, Άνγκελα Μέρκελ και Βλαντιμίρ Πούτιν συζήτησαν «θέματα συνεργασίας στον αγώνα κατά της πανδημίας του κορονοϊού» και «η έμφαση δόθηκε στις προοπτικές από κοινού παραγωγής εμβολίων», σύμφωνα με ανακοίνωση του Κρεμλίνου.

Click4more Προειδοποίηση της BioNTech για το εμβόλιο: Δεν πρέπει να καθυστερήσει η δεύτερη δόση

«Συμφωνήθηκε να συνεχισθούν οι επαφές για το θέμα αυτό ανάμεσα στους υπουργούς Υγείας και άλλους ειδικευμένους θεσμούς των δύο χωρών», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Το ρωσικό εμβόλιο βαπτίσθηκε Sputnik V και έγινε δεκτό με σκεπτικισμό από την διεθνή επιστημονική κοινότητα που παρέμεινε επιφυλακτική απέναντι σε μία ανακοίνωση που κρίθηκε πρόωρη, τον Αύγουστο, πριν ακόμη την ολοκλήρωση των κλινικών δοκιμών των φάσεων Ι και ΙΙ και πριν από την έναρξη των δοκιμών της Φάσης ΙΙΙ και την δημοσίευση των επιστημονικών αποτελεσμάτων.

Ο εμβολιασμός του ρωσικού πληθυσμού με το εμβόλιο αυτό ξεκίνησε στις αρχές του Δεκεμβρίου και παρτίδες του έχουν σταλεί στην Λευκορωσία, την Σερβία και την Αργεντινή. Η Μόσχα έχει παραδεχθεί ότι δεν διαθέτει ικανότητες για την ταχεία παραγωγή των αναγκαίων ποσοτήτων.

Η Ινδία θα συμβάλει με την παραγωγή 100 εκατομμυρίων δόσεων του ρωσικού εμβολίου και συμφωνίες σύμπραξης έχουν υπογραφεί με την Βραζιλία την Κίνα και την Νότια Κορέα.

Οι Μέρκελ και Πούτιν συζήτησαν επίσης το θέμα της διευθέτησης της σύρραξης ανάμεσα στις δυνάμεις του Κιέβου και τους φιλορώσους αυτονομιστές στην ανατολική Ουκρανία, κρίση η οποία έχει «παγώσει» μετά τις ειρηνευτικές συμφωνίες του 2015, το πολιτικό σκέλος των οποίων είναι νεκρό γράμμα.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Χάος από συγκρούσεις ενόπλων στην Τρίπολη της Λιβύης - «Μείνετε στα σπίτια της» η εντολή προς τους πολίτες
Οι συγκρούσεις, οι οποίες εκτυλίσσονται σε νότιους τομείς της πόλης, ξέσπασαν ανάμεσα σε ένοπλες ομάδες της Τρίπολης και αντίπαλες από τη Μισράτα, μεγάλη πόλη και λιμένα περίπου 200 χιλιόμετρα ανατολικά της πρωτεύουσας
Σφοδρές συγκρούσεις στην Λιβύη
Το Playboy της Ουκρανίας κάνει αφιέρωμα στις γυναίκες που ακρωτηριάστηκαν ή τραυματίστηκαν από τον πόλεμο: «Είμαστε ζωντανές»
Το ειδικό τεύχος με τίτλο «Ομορφιά με σημάδια», περιλαμβάνει φωτογραφίες γυναικών -πολεμιστριών και καθημερινών ηρωίδων- που έμαθαν πως η ομορφιά δεν χάνεται από τραυματισμούς
Ουκρανό μοντέλο
Οι προκλητικές αναρτήσεις του αδερφού του Πάπα Λέοντα - Κατακεραύνωνε Δημοκρατικούς και woke ατζέντα
Ο Λούις, είναι οπαδός του Τραμπ και έχει κάνει πολλές αναρτήσεις στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook, εκφράζοντας την δυσαρέσκειά του απέναντι στη woke ατζέντα και τους Δημοκρατικούς
Ο αδερφός του νέου Ποντίφικα, Λούις Πρεβόστ και ο Πάπας Λέων 1