Εμβόλιο κορονοϊού: Έφτασαν Άγιο Μαρίνο οι πρώτες δόσεις του Sputnik-V

Το μικρό ανεξάρτητο κράτος του Αγίου Μαρίνου έλαβε σήμερα την πρώτη παρτίδα του ρωσικού εμβολίου κατά του κορονοϊού, Sputnik-V, με 7.500 δόσεις.

Άλλα τόσα εμβόλια αναμένεται να παραδοθούν στις υγειονομικές αρχές του Αγίου Μαρίνου, για την χορήγηση της δεύτερης δόσης.

Παράλληλα, το μικρό αυτό κρατίδιο (που μετρά 34.000 κατοίκους) αναμένει και τις πρώτες δόσεις των εμβολίων της AstraZeneca και της Pfizer. Την Πέμπτη πρόκειται να ανακοινωθεί το αναλυτικό πρόγραμμα εμβολιασμού των κατοίκων, με προτεραιότητα στο υγειονομικό προσωπικό.

Σύμφωνα με πολλά μέσα ενημέρωσης, αρκετοί Ιταλοί που ζουν σε περιοχές κοντά στον Άγιο Μαρίνο (ιδίως στην περιφέρεια Εμίλια Ρομάνια) μπορεί να επιχειρήσουν να εμβολιαστούν κατά του κορονοϊού στο μικρό αυτό κράτος, το οποίο έχει συνολική έκταση εξήντα ενός τετραγωνικών χιλιομέτρων.

Οι ενδοιασμοί…

Ο Ραφαέλε Ντονίνι, υπεύθυνος του τομέα της υγείας της Εμίλια Ρομάνια, δήλωσε σχετικά: « δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι το ρωσικό εμβόλιο δεν έχει λάβει καμία έγκριση από τον Ιταλικό Οργανισμό Φαρμάκων και, κατά συνέπεια, σε αυτή την φάση δεν πρόκειται για ένα εμβόλιο που μπορεί να χορηγηθεί και ούτε η χρήση του οποίου μπορεί να συμβουλευθεί από τους ειδικούς».

Οι αρχές του Αγίου Μαρίνου, πάντως, τόνισαν ότι τα συγκεκριμένα εμβόλια δεν πρόκειται να χρησιμοποιηθούν για χορήγηση σε ιταλούς πολίτες.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Εμβόλιο Johnson & Johnson: Εισηγήσεις στις ΗΠΑ για έγκριση σε ηλικίες 18 ετών και άνω

Εμβόλιο Johnson & Johnson: Εισηγήσεις στις ΗΠΑ για έγκριση σε ηλικίες 18 ετών και άνω

Μια επιτροπή εμπειρογνωμόνων συνέστησε ομόφωνα την χορήγηση άδειας κατεπείγουσας χρήσης στις ΗΠΑ για το μονοδοσικό εμβόλιο της Johnson & Johnson κατά του κορονοϊού για άτομα ... Διαβάστε περισσότερα
Βόρεια Μακεδονία: Επεισόδια σε διαδήλωση Αλβανών στα Σκόπια

Βόρεια Μακεδονία: Επεισόδια σε διαδήλωση Αλβανών στα Σκόπια

Ένταση και μικροεπεισόδια σημειώθηκαν το απόγευμα της Παρασκευής στα Σκόπια κατά την διαδήλωση περίπου 2.000 Αλβανών. Η πορεία αυτή πραγματοποιήθηκε ως ένδειξη διαμαρτυρίας για τις ... Διαβάστε περισσότερα
Γαλλία: 12 χρόνια φυλακή σε έναν μαιευτήρα για 11 βιασμούς σε γυναίκες ασθενείς

Γαλλία: 12 χρόνια φυλακή σε έναν μαιευτήρα για 11 βιασμούς σε γυναίκες ασθενείς

Ένας 49χρονος μαιευτήρας καταδικάστηκε χθες σε 12 χρόνια φυλάκισης από το ποινικό δικαστήριο του Ερό στην νότια Γαλλία για 11 βιασμούς και σεξουαλικές επιθέσεις σε ... Διαβάστε περισσότερα