Παρασκευή, 19 Απρ.
19oC Αθήνα

Εμβόλιο κορονοϊού: «Μαύρα μαντάτα» από Μπάιντεν

Μπάιντεν

Υπερεπάρκεια ή έλλειψη; Και γιατί οι διαφορές είναι τόσο μεγάλες; Τι είπε ο Μπάιντεν και τι βγαίνει από την Γερμανία…

Η πλευρά Μπάιντεν

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν δήλωσε την Πέμπτη, 11.02.2021, ότι οι ΗΠΑ δεν θα έχουν επαρκείς δόσεις εμβολίων κατά του νέου κορονοϊού μέχρι το τέλος του καλοκαιριού για να εμβολιαστούν όλοι οι Αμερικανοί.

Ο Μπάιντεν προέβη σε αυτές τις δηλώσεις κατά τη διάρκεια επίσκεψης στο Εργαστήριο Ιογενής Παθογένεσης στα Εθνικά Ινστιτούτα Υγείας σε προάστιο της Ουάσινγκτον.

Και η… γερμανική

Λίγο νωρίτερα, από… Γερμανία μεριά έρχονταν οι δηλώσεις του επιτελάρχη της Καγκελαρίας στην Γερμανία, Χέλγκε Μπράουν, ο οποίος με μια σαφώς πιο αισιόδοξη νότα τόνισε πως «το καλοκαίρι θα μπορούμε και πάλι να καθόμαστε έξω στις μπιραρίες».

Σε συνέντευξή του για την τηλεόραση της BILD, ο κ.Μπράουν παραδέχθηκε ότι ήταν από την αρχή γνωστό ότι τους πρώτους μήνες του τρέχοντος έτους δεν θα υπήρχε επάρκεια εμβολίων, κυρίως λόγω της περιορισμένης δυνατότητας παραγωγής, ωστόσο διαβεβαίωσε ότι τους επόμενους μήνες η προσφορά θα υπερκαλύψει τις ανάγκες της Γερμανίας.

click4more: Εμβόλιο Pfizer: Απόλυτα αποτελεσματικό απέναντι στις μεταλλάξεις του κορονοϊού

Το καλοκαίρι, επανέλαβε, «θα είμαστε σε θέση να προσφέρουμε σε όλους τη δυνατότητα εμβολιασμού», ενώ, «λόγω του καλού υγειονομικού συστήματός της, η Γερμανία δεν θα πρέπει να φοβάται την σύγκριση με άλλες χώρες».

Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με το πότε θα επανέλθει κάποια «κανονικότητα» στη ζωή των ανθρώπων, ο κ. Μπράουν, ο οποίος είναι και ιατρός, δήλωσε ότι – με την επιφύλαξη που αφορά τις παραλλαγές του βασικού στελέχους του κορονοϊού – «το καλοκαίρι θα μπορούμε και πάλι να καθόμαστε έξω στις μπιραρίες». Πρόσθεσε δε ότι παραμένει της άποψης ότι ο κορονοϊός θα χάσει την ισχύ του εντός του έτους.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις