Κόσμος

Ένα απλό “αντίο” μετά από 168 χρόνια!

Η μεγαλύτερη εφημερίδα της χώρας κλείνει με ένα απλό "αντίο" στο πρωτοσέλιδό της. Συνεχίζονται οι αποκαλύψεις για το σκάνδαλο των υποκλοπών.
Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google
Ούτε κάποιο σκάνδαλο, ούτε κάποια σύλληψη γαλαζοαίματου που έκανε χρήση ναρκωτικών, ούτε κάποια αποκάλυψη περί του στησίματος ποδοσφαιρικών παιχνιδιών. Ο τελευταίος πρωτοσέλιδος τίτλος της News of the World πρέπει να ήταν ένας από τους πιο διακριτικούς στα 168 χρόνια της ιστορίας της: ‘Ευχαριστούμε και αντίο’.
 
Οι λέξεις είχαν στο υπόβαθρο ένα μοντάζ ορισμένων από τα πιο επιτυχημένα της πρωτοσέλιδα στην πορεία των ετών, υπογραμμίζοντας την αίσθηση της υπερηφάνειας μεταξύ των στελεχών της που τώρα αναγκάζονται να ψάξουν για δουλειά.
 
Η News of the World, η κυριακάτικη εφημερίδα της Βρετανίας με την υψηλότερη κυκλοφορία, πρόσφερε στην κοινή γνώμη της χώρας κάθε εβδομάδα εντυπωσιοθηρικά πρωτοσέλιδα και θέματα για τους πλούσιους, τους διάσημους και τους φαύλους, αλλά και αρκετά αποκλειστικά ρεπορτάζ. Όμως το σκάνδαλο των υποκλοπών των τηλεφωνικών μηνυμάτων αστέρων, μελών της βασιλικής οικογένειας, οικογενειών στρατιωτών οι οποίοι σκοτώθηκαν σε ένοπλες συρράξεις και μιας απαχθείσας έφηβης που βρέθηκε αργότερα δολοφονημένη, οδήγησε τη News Corp., την εταιρία του Ρούπερτ Μέρντοκ, να αποφασίσει το κλείσιμό της.
 
Το προσωπικό της εφημερίδας –οι περίπου 200 άνθρωποι που έμειναν άνεργοι– εξέφρασαν οργή και δυσπιστία για την απόφαση που έλαβε η διεύθυνση της εταιρίας να την κλείσει, θεωρώντας ότι θυσιάστηκαν στη σκακιέρα του Μέρντοκ ώστε να καταστεί δυνατό να ολοκληρωθεί η εξαγορά του υπόλοιπου ποσοστού της τηλεοπτικής επιχείρησης BSkyB.
 
Ο Μέρντοκ, διευθύνων σύμβουλος της News Corp., στην οποία ανήκουν οι τίτλοι της News of the World, της Sun, των Times καθώς και των Sunday Times, αναμενόταν στο Λονδίνο μέσα στο Σαββατοκύριακο όπου επρόκειτο να αποπειραθεί να διασφαλίσει πως η συμφωνία για το τηλεοπτικό δίκτυο θα ολοκληρωθεί.
 
«Νοιώθω πολύ, πολύ θλιμμένος. Είναι μια φρικτή ημέρα για όλους εμάς. Δεν ήταν εύκολο να συνθέσουμε το τελευταίο φύλλο», δήλωσε ο Χάρι Σκοτ, ένα από τα κορυφαία στελέχη της News of the World, στους δημοσιογράφους έξω από τα γραφεία της εφημερίδας στο ανατολικό Λονδίνο.
 
Το τιράζ της εφημερίδας αυξήθηκε στα περίπου 5 εκατ. φύλλα, σχεδόν το διπλάσιο από το κανονικό, καθώς αναμενόταν αύξηση του ενδιαφέροντος για την ιστορική τελευταία της έκδοση.
 
Οι αντίπαλοι τίτλοι στον ανελέητο κόσμο των βρετανικών ταμπλόιντ ελπίζουν να εκμεταλλευτούν το τέλος της μεγαλύτερης σε κυκλοφορία εφημερίδας, με την Mail on Sunday και την Sunday Mirror να αναμένεται να επωφεληθούν βραχυπρόθεσμα. Πιο μακροπρόθεσμα, πολλοί από τους δημοσιογράφους της News of the World πιστεύουν ότι ένας νέος τίτλος θα αντικαταστήσει την εφημερίδα τους, ενδεχομένως μια κυριακάτικη έκδοση της Sun.
 
«Θα ήταν ανόητο η εταιρία να αφήσει 2,6 εκατ. αναγνώστες να της φύγουν», σχολίασε ο πολιτικός συντάκτης Ίαν Κίρμπι την Παρασκευή, πριν μπει στα γραφεία για να βοηθήσει η εφημερίδα να περάσει στην ιστορία.
Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Αρχαιολόγοι ανακάλυψαν αρχαία βυζαντινή πόλη στη δυτική έρημο της Αιγύπτου - Βρέθηκαν νομίσματα, αγγεία και βωμοί
Οι ανασκαφές αποκάλυψαν συνοικίες με διαδρόμους που εκτείνονταν από βορρά προς νότο και διασταυρώνονταν με δρόμους από ανατολή προς δύση, σχηματίζοντας ανοιχτές πλατείες και δημόσιους χώρους
Η πόλη στην όαση της Ντάχλα, στην περιφέρεια της Νέας Κοιλάδας της σημερινής Αιγύπτου, μαρτυρά τη ζωή της εποχής που η χώρα αποτελούσε μέρος της Βυζαντινής Αυτοκρατορίας
Χιλιάδες μαυροντυμένοι στην Τεχεράνη για την προσευχή στην μνήμη του Αλί Χαμενεΐ - Απών ξανά ο διάδοχος του, Μοζτάμπα
Δεκάδες μηχανήματα που εκτοξεύουν δροσερό νερό, τοποθετήθηκαν στη Μεγάλη Μοσάλα για να προστατευτούν οι πολίτες από τον καύσωνα - Πάνω από 15 εκατ. άνθρωποι θα δώσουν το παρών στις επικήδειες τελετές
Μηχανήματα εκτοξεύουν δροσερό νερό για την αντιμετώπιση του καύσωνα
5
Ο Ντόναλντ Τραμπ δεν πτοήθηκε από τους κεραυνούς πριν την ομιλία του για την 4η Ιουλίου: Δεν υπάρχει τρόπος να μας σταματήσουν
Με καθυστέρηση πραγματοποιήθηκε λόγω κακοκαιρίας η ομιλία του Αμερικανού προέδρου για την 250η επέτειο της Ανεξαρτησίας των ΗΠΑ. Ακολούθησε εντυπωσιακό σόου πυροτεχνημάτων
Ο Ντόναλντ Τραμπ