Κόσμος

Ένα DVD φταίει για την τραγωδία στην Ελβετία;

Ο οδηγός ήθελε να βάλει ένα DVD ακριβώς πριν να συμβεί το τροχαίο δυστύχημα στην Ελβετία, διηγήθηκαν μερικά από τα παιδιά που τραυματίστηκαν σε αυτό, γράφουν σήμερα δύο εφημερίδες, μια βελγική και μια ελβετική.

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα της βελγικής εφημερίδας Het Laatste Nieuws, “λίγο πριν από το δυστύχημα, ο οδηγός ήθελε να βάλει ένα DVD” στη συσκευή αναπαραγωγής.

“Αυτό διηγήθηκαν παιδιά που έχουν τραυματιστεί στους γονείς και στο νοσηλευτικό προσωπικό” των ελβετικών νοσοκομείων στα οποία έχουν εισαχθεί, προσθέτει η εφημερίδα.

Η Het Laatste Nieuws επικαλείται ωστόσο έναν υπεύθυνο της ελβετικής αστυνομίας, τον Ρενάτο Κάλμπερματεν, ο οποίος χαρακτηρίζει την υπόθεση αυτή “εικασία”, επισημαίνοντας ότι οι εικόνες που ελήφθησαν από τις κάμερες μέσα στη σήραγγα δεν το επιβεβαιώνουν, μολονότι το ενδεχόμενο αυτό εξετάζεται από τους ερευνητές.

Η εφημερίδα διευκρινίζει ότι, σύμφωνα με αυτές τις ανώνυμες μαρτυρίες, ένας καθηγητής του σχολείου του Χέβερλι είχε πάει ένα DVD στον οδηγό λίγο πριν από το δυστύχημα.

Τις πληροφορίες αυτές εξασφάλισαν οι ειδικοί απεσταλμένοι της στην Ελβετία και η ελβετική εφημερίδα Aargauer Zeitung, προσθέτει η βελγική εφημερίδα.

“Μια μικρή στιγμή απροσεξίας μπορεί να έκανε το λεωφορείο να προσκρούσει στο κράσπεδο και ο οδηγός να χάσει τον έλεγχο” του οχήματος στη συνέχεια, γράφει η εφημερίδα.

Το ενδεχόμενο ο οδηγός του λεωφορείου να είχε αναπτύξει μεγάλη ταχύτητα ήταν μια από τις πρώτες υποθέσεις που απορρίφθηκε από τους ερευνητές.

Η ελβετική δικαιοσύνη ανακοίνωσε χθες το βράδυ ότι διερευνά τρεις υποθέσεις: ένα τεχνικό πρόβλημα, ένα πρόβλημα υγείας του οδηγού και ένα ανθρώπινο σφάλμα.

Από τους 52 ανθρώπους που επέβαιναν στο λεωφορείο, οι 28 σκοτώθηκαν. Από αυτούς οι 22 ήταν παιδιά. Νεκροί είναι και οι δύο οδηγοί του λεωφορείου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Ράγισαν καρδιές – Οι συγγενείς στον τόπο της τραγωδίας- ΦΩΤΟ

Έτσι έγινε το μοιραίο τροχαίο με θύματα 22 παιδιά (video)

Το έμφραγμα του οδηγού σκότωσε τα 22 παιδιά στην Ελβετία;

Οι πρώτες μαρτυρίες της τραγωδίας στην Ελβετία – “Όλες οι θέσεις τινάχτηκαν στον αέρα. Βρέθηκα στριμωγμένη ανάμεσα σε δύο καθίσματα”

Ράγισαν καρδιές για τα 22 αγγελούδια – Εθνικό πένθος στο Βέλγιο

Τραγωδία στην Ελβετία: το πιο αιματηρό τροχαίο στην Ευρώπη από το 2000

Οι διακοπές στις Άλπεις βάφτηκαν με αίμα 12χρονων παιδιών – Ανείπωτη τραγωδία στην Ελβετία

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Αρχαιολόγοι ανακάλυψαν αρχαία βυζαντινή πόλη στη δυτική έρημο της Αιγύπτου - Βρέθηκαν νομίσματα, αγγεία και βωμοί
Οι ανασκαφές αποκάλυψαν συνοικίες με διαδρόμους που εκτείνονταν από βορρά προς νότο και διασταυρώνονταν με δρόμους από ανατολή προς δύση, σχηματίζοντας ανοιχτές πλατείες και δημόσιους χώρους
Η πόλη στην όαση της Ντάχλα, στην περιφέρεια της Νέας Κοιλάδας της σημερινής Αιγύπτου, μαρτυρά τη ζωή της εποχής που η χώρα αποτελούσε μέρος της Βυζαντινής Αυτοκρατορίας
Χιλιάδες μαυροντυμένοι στην Τεχεράνη για την προσευχή στην μνήμη του Αλί Χαμενεΐ - Απών ξανά ο διάδοχος του, Μοζτάμπα
Δεκάδες μηχανήματα που εκτοξεύουν δροσερό νερό, τοποθετήθηκαν στη Μεγάλη Μοσάλα για να προστατευτούν οι πολίτες από τον καύσωνα - Πάνω από 15 εκατ. άνθρωποι θα δώσουν το παρών στις επικήδειες τελετές
Μηχανήματα εκτοξεύουν δροσερό νερό για την αντιμετώπιση του καύσωνα
Ο Ντόναλντ Τραμπ δεν πτοήθηκε από τους κεραυνούς πριν την ομιλία του για την 4η Ιουλίου: Δεν υπάρχει τρόπος να μας σταματήσουν
Με καθυστέρηση πραγματοποιήθηκε λόγω κακοκαιρίας η ομιλία του Αμερικανού προέδρου για την 250η επέτειο της Ανεξαρτησίας των ΗΠΑ. Ακολούθησε εντυπωσιακό σόου πυροτεχνημάτων
Ο Ντόναλντ Τραμπ